2012

Ja, kära bloggläsare, det har varit roligt att få lära känna er och jag hoppas att vi möts i nästa liv. Live well!
Nej, kanske inte riktigt så. Tror och hoppas inte att världen kommer gå under, men skulle det visa sig att den gör det ändå så ja, då vet ni att jag sa adjö i det här inlägget.
Nej, nog med dystra tankar! Vad gör ni för roligt nu ikväll? Jag själv är hos en kompis och har allmänt roligt :) Hästarna har idag fått ta det lugnt, väldigt hårt i backen.
I alla fall så önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År och hoppas på ett bra år med bättre uppdatering här på bloggen. Ha det så bra nu ikväll! :)
/ Jozie

Happy New Year

Ja imorgon är det alltså 1 januari 2012, det året då världen ska gå under och bla bla bla.

Hästarna har idag gått som de har gjort de senaste dagarna, Cola skrittad 10-15 min för hand, Beauty skrittades en ganska lång tur med mamma på ryggen och Pinto ja... Han motionerar sig själv i hagen ;)

Jag har kamp med mig själv om vissa saker så känner att jag inte orkar eller har viljan till att blogga men tänkte att jag kunde uppdatera er om läget och önska er

GOTT NYTT ÅR :)

Dan före Nyårsafton

Hello, jag blir piggare och piggare för varje dag som går och orkar göra lite mera.
Så idag fick sig Beauty en tömkörningstur ut i naturen, och upp och ner för backar. Hon tyckte det var grymt roligt, och hon trampade verkligen på och bjöd.
Jag tyckte hon skötte sig super och tänkte göra detta oftare.
   

Cola ja hon blir nogr varken bättre eller sämre, då ena bak ser ut som det gjorde innan behandligen tyvärr. Men hon blir bara piggare och piggare ju längre hon står, som tur är märks det bara när man går med henne, så leker inte för mkt i hagen.

Pinto kaxar mera och mera upp sig men är ändå väldigt snäll och lydig det ska bli roligt att se vad han blir när han blir större.

See ya ;)

Don't Drink and Drive

Sorry, dålig uppdatering från min sida - igen! Ska bli skärpning. Har haft fullt upp nu de senaste dagarna. Mycket med körskolan, bland annat körlektioner och riskettan, så nu över nyår har jag förhoppningsvis lite tid över till bloggen :) Hästarna mår bra och njuter nog av att det inte är storm eller ösregnar idag. Har inte blivit så mycket ridning heller då jag och mamma inte vågat åka in på grund av vädret, men idag ska jag försöka hinna med både Velvet och Cruzidull. Ska se om jag kanske kan hoppa upp lite på Eloss under lovet och skritta en sväng. Han är ju inte riden på ett halvår, så det blir spännande! Försöker nog lägga upp ett inlägg om honom ikväll :) Ha det så bra!
/ Jozie

Underbart väder, eller inte

Onsdag, och jag har träningsvärk i magen av allt hostande...

Hästarna mår bra, Beauty har vi börjat sätta igång ordentligt igen och Pinto får dagliga promenader och sköter sig väldigt bra för att vara en hingst på snart 6 månader.
Cola går ute i hagen och ser glad ut.

Höet är snart slut så vi ska hämta mera idag + att vi ska få hem hösilage som vi kan lägga ut i hagarna så hästarna här fri tillgång till mat hela dagarna då de behöver det.

vad vill ni läsa om? Har lite ont om ideer :)

Tisdag

 
Pinto kollar efter mamma

God morgon eller ja god förmiddag, idag blåser det kraftigt, fast vi bor
ganska bra till så vi har lä för det mesta. Jag sitter inne och hostar medans
Beauty rids av våran medryttare och Markus är på lite semester.
Cola ska visserligen promeneras sen, men det fixar jag och Pinto får kanske följa med då också.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva så ni får nöja er med detta lilla just nu :D

Kram

Christmas

Ber om ursäkt för dålig uppdatering från min sida nu under julhelgen. Haft rätt så mycket att göra och schemat har varit fullspäckat nästan hela tiden. Julafton var jättemysig! Vi firade den på våran gård med en del av min släkt. God mat, trevlig underhållning, mycket godis och superfina julklappar - ja, hur ska man sammanfatta det? Perfekt helt enkelt! Var sen på midnattsmässa på natten där det var tacksägelse för morfar <3 Igår - inget speciellt egentligen. Spenderade stor del av dagen i stallet och red ut en sväng på en väldigt het Velvet :) Idag begär det snart ut till stallet. Ska försöka rida båda två idag så gott det går hemma i mörkret. Eventuellt borsta på Eloss lite också :) Btw, har ni sett den nya regeln som Svenska Ridsportförbundet har kommit ut med? Tycker den är helt störd! Visst, det här med märken och så har gått lite till överdrift, men inte så att de behöver införa en lag om det! Som sagt, stört!
/ Jozie

Cola skickar en hälsning

Dan efter julafton

God Jul i efterskott på er!

Hoppas ni hade en riktigt trevlig julafton, det har iaf jag stundtals när jag orkat mig upp ur sängen. Fick inte så mycket av tomten, men det gör inte mig så mkt då jag tycker gemenskapen är viktigast! :D Pollarna mår bara bra, Cola hade äntligen fått komma ut och det var hon mera än glad över (jag hoppas hon tog det lungt i sin lilla sjukhage!)

Idag har jag mått lite bättre men har ändå fått vara hemma, då jag kände att man inte ska åka bort och träffa hela släkten när man är sjuk ;) Ja inget spec har hänt, det är inte så trevligt för er att läsa om när jag legat i soffan hela dan så ska bespara er detta ;)

Ne nu väntar sängen, ni får ha det så bra!
                  Puss

Julpyntning

Jösses, dagen gick alldeles för fort! Känns som att det bara var nyss som jag vaknade. Idag har det varit storstädning + julpyntning i stallet. Hovslagaren har varit ute och satt på snösulor på Velvet och Cruzidull. Toppen när snön har försvunnit! De fick bara i fram dock och han kommer precis innan skolan börjar sen igen, så det funkar nog :) Har i alla fall som sagt städat och pyntat i stallet. Skrubbat rent boxdörrar och krubbor, sopat rent tak och väggar samt satt upp granris och glitter. Mina händer är helt röda och sönderrivna efter granriset och hästarna åt typ upp granriset direkt när dom kom in - kändes riktigt värt! Nu ska jag sova efter lite filmtittande. Städar mitt rum imorgon på morgonen innan vi drar ut mot stallet och våran gård för att fira jul :) Om vi inte hörs något imorgon så önskar jag er en God Jul fina bloggläsare! :)
/ Jozie
PS. Slänger med lite bilder på stallet. Ha dock överseende med kvaliteten från mobilkameran :/

Sjuk, jippie -.-


Halloj på er,

Jag har över natten blivit jätte förkyld, inte alls trevligt såhär över jul men de får väl funka.
På hästfronten sker det inte så mycket nu, det är mest att se till att hästarna ska ges medicin (Cola) och smörjas (Beauty) samt tvätta rumpen på Pinto.
Beauty ska väl skrittas osv. men dagen har vart mer än fullspäckad och jag är redan helt slut då förkylningen tar ut sin rätt.
Ett tips: Handla INTE dan före julafton! ;)

Nu väntas Bingolottos uppesittarkväll och sedan en tur i stallet och ta hand om de älskade hästarna.
Beauty och Cola har fått sina julklappar i förskott då jag inte kunde vänta (A)

Ni får ha en riktigt Go Jul helg och så får vi se om vi uppdaternar något under helgen, puss på er! :D

 
Ps: Beauty hälsar :P

Mot Sheerwoodskogen!

Halloj där! Har idag varit i skogen och hämtat granris åt mina hästar som ska sitta över deras boxar. Skulle satt upp det idag men det blev lite sent efter middagen och jag var rätt seg, så fixar det imorgon. Det var också meningen att vi skulle hämtat en gran också, men så blev det inte riktigt. Var 7000 mer ton snö uppe i skogen än runt omkring och det låg på alla träden. Dessutom fanns det inte så många granar i lagom husstorlek. Antingen var dom för glesa eller för korta eller ja, inte bra helt enkelt. Så ja, det lutar nog mot att vi får köpa gran i år, men det funkar ju det också :) Just nu ligger inte ridningen på topp. Hade tänkt att jag skulle rida massor nu, men eftersom varken Velvet eller Cruzidull har fått snösulor och broddar så vågar jag inte göra det. Är väldigt nojig med just underlag och sånt. Hästarnas välmående går alltid i första hand för mig! Eloss har inga skor, men han har ju inte blivit riden på ett halvår och vet inte alls hur pigg han kommer att vara, så det får nog vänta lite.. Eventuellt kommer hovslagaren ut imorgon och sätter på Velvet och Cruzidull snösulor och så, så jag hoppas på det! Nej, nu hade jag tänkt bänka mig framför en film resten av kvällen. Lägger upp ett inlägg om Eloss imorgon :)
/ Jozie

Gör något fint i Jul, Köp julklappar som räddar liv!

Barn-och-notkram

Notkram-575

Foto: UNICEF/Pelle Bergström

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Tryck Här för att se varför nötkrämen är så viktig!

Ett besök på kliniken

Hej på er, idag skedde det jag väntat på i ca. en vecka, Colas klinikbesök.

Det var väl både du och bä, här kommer iaf en förklaring på vad som hänt och kommer hända.
Det hela började med att jag märkte att hon var 3-gångsaktig när vi travade ute, vilket inte är vanligt men det var bara i ökat så tänkte inte mera på det. Sen så en kväll under hennes massage så reagerade hon väldigt starkt när man klämde eller masserade runt högerhöften och då lät jag henne vila några dagar och sedan skrittade och började rida som vanligt, jag kände igenom henne och hon kändes fräsch.
Sedan gick det inte utför men sämre, hon började tappa ena bak under trav och man kunde känna hur hon vinglade. Man såg det inte men det kändes.
Så jag bestämde mig för att rådfråga en veterinär när vi var inne med Beauty om hur vi skulle göra med Cola och då fick vi ordinerat att åka in och kolla henne.
Då sa de att hon inte hade någon känsel i bakbenen och att hon var svag i höger bak (tappade). Vi röngta hals, och nacke på henne för de trodde att det kunde vara nått fel där men som tur var hitta de inget där.
Så vi fick åka hem, med en ny tid för vidare utredning och med råd om att fortsätta rida som vanligt utan bommar och utan att ta slut på henne.

Idag åkte vi då på utredningen och de gjorde diverse böjprov på alla ben och då visade hon hälta vänster bak, då fick vi longera henne och sedan red jag. Hon såg fortfarande hälta vänster bak och ville då bedöva för att se vart det satt.
Hon började bedöva vänster bakhas och sedan fick jag rida igen, jag kände ingen skillnad men veterinären såg nu hälta på vänster ben ist. Så alltså hade hon nått i både höger och vänster has. Så det bestämdes att vi skulle röngta henne och plåtarna såg normala ut. Så hon har en trolig inflammation i båda haserna vilket hon är behandlad för nu och vi ska på fortsatt utredning om ca. 3 veckor då de fortfarande är osäkra på varför hon inte har någon känsel i bak. Så nu får hon vila och stå i sjukhage och bara skrittas för hand fram tills nästa besök.


Wiiiiiiiiiiie LOV

Äntligen är lovet här, som vi har väatat eller vad säger ni? :)
Ja nu är det lov och man får en chans att koppla av och ta det lugnt en stund, sova igen alla timma och bara mysa! Inledde lovet med att handla julklappar i Lidköping (Lkp), fick tag i de jag skulle ha och kan nu slppna av på den fronten, köpte även en julklapp till mig själv. Det fick bli Magic Brush borstarna ;)

På hästfronten, jaa... I förrgår så sprang de genom staketet troligtvis hade de blivit skrämda om man såg på spåren efter dem. Liten panik artad upplavelse och vi hittatde alla hästarna oskadda i grannens trädgård. Hur kommer det sig att hästar alltid springer till grannens trädgård ? Beauty har stått som vanligt och behandlas me äckelsmörjan, Pinto svullen ena back men visar ingen hälta eller annat, kan det vara för att han växer tro?

Cola... ja hon motionsrids i skritt och trav sen något eller några varv i galopp kanske. Ibland känns det som att man sitter och blundar genom hela ridpasset och ibland känns det någorlunda bra. SÅ vi får se vad de säger imorn.

Ja ni får väl ha de så bra så länge så hörs vi!

Resenären med orangefärgade vantar

Står just nu och väntar på bussen hem. Slutade lite innan 12 idag men har handlat lite julklappar och så i Skara, så åker inte hem förrän nu. Sista dagen i skolan idag - vilket innebär jullov! :D Ska bli jätteskönt! Blev inte heller sämre då jag fick MVG i slutbetyg i Projekt och Företagande - så måste tacka bloggen lite :) Har sällskap med Sarisbananis på bussen, så just nu kan inte livet bli mycket bättre! Jo, det kunde varit varmare! Ha det så bra! :)
/ Jozie

Cruzidull

I och med att Velvet bara är D-ponny och jag fyller 18 nästa år så blir det vårat sista år tillsammans. Mamma och jag började titta lite på stor häst för cirka ett år sen, men vi hade inga planer på att köpa en förrän nästa år. Så blev det inte. En som jag tränar för tipsade oss om en häst som var till salu och vi tänkte att ja, det skadar ju inte att provrida, och det gjorde det ju inte eftersom det slutade med att vi köpte henne.
Cruzidull på Lövåsen
Detta är då Cruzidull (SWB). Hon är ett sto på fem år av rasen Svenskt Halvblod. Hon är e. Santa Cruz VDL ue. Marramas. Jag har haft henne i fem månader och alltså känner vi inte varandra så jättemycket än. Hon är dock världens mysigaste! Kelar och smånaffsar, precis som en liten bäbis. Hon är väldigt lugn men pigg och vaken. Hoppar som hejsan och tycker det är det bästa som finns! Än så länge har vi inte hunnit med så jättemycket. Hon har tidigare tävlat upp till 1.20m, så förhoppningarna är att vi ska komma ut i början av nästa år. Ni kommer att få veta mer om henne lite senare :)
Cruzidull i hagen
/ Jozie

Happy and Sad

Hej på er! Ni får ursäkta att jag inte har uppdaterat på ett tag. Har haft mycket att göra både med skolan, hästarna och tandställningar som har tagits bort och så. Min morfar gick bort i fredags, så har inte varit på superhumör för att bloggga. Ska dock bli ändring på det nu. Imorgon avslutas mitt projekt och bloggen blir då något som jag och Mirjam driver utan att man behöver uppdatera loggböcker hit och dit. Ska bli väldigt skönt och I promise you, jag ska skärpa mig med uppdateringen! Sista dagen innan lovet imorgon också, så nu taggar jag inför jullov! Tänkte skriva lite om Cruzidull också, men gör det i ett inlägg nu direkt efter :)
/ Jozie

Ett steg fram och två tillbaka

God kvällens, borde egentligen ligga till sängs nu eftersom skolan väntar men kan tyvärr inte sova... Tankarna är överallt och inget stämmer längre, ängslan för Cola är grymt stor även om det kanske inte märks,men jag känner av det, både psykiskt och fysiskt.
Jag radar upp för mig själv allt det dåliga som kan hända och som det kan vara. Man räknar inte med nått annat, man tror alltid det värsta som man säger...

Beauty har blivit svullen igen, så nu ska vi ge det en dag eller två och blir det inte bättre så väntar ett samtal och ev. veterinärbesök för henne igen.
Med Cola är som det är. Ska rida henne i morgon men känner mig grymt taskig när jag vet att det kan vara något. Men hon såg pigg ut idag och hade tydligen busat ordentligt i nya hagen med lillen, och gjort de flesta bockningar och annat lite roligt att höra faktiskt. Men tänkt om allt blir värre? Som sagt jag har lätt för mig att rada upp det värsta.



Jag önskar er en god natts sömn så hörs vi imorn.

Förlåt

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag men har inte haft viljan till att göra det eftersom det inte var jättebra svar av kliniken på Cola och hon ska in på utredning på Torsdag kan berätta mera när vi vart där ist så får ni riktiga svar om vad som händer. Dock fick vi positiva svar om Beauty och det var troligen bara muggen som gjort att hon har vart som hon har vart. Så hon ska smörjas varje kväll men nån antibiotika smörja. Hon har svarat positivt på denna och får börja skrittas nu i helgen. Just nu sitter jag i Göteborg hos mina härliga vänner och väntar på att åka in till stan och shoppa lite :) Om ni undrar om Cola och Beauty så tar min lillebror hand om dem så jag fick en helg off Kram på er och hoppas på att nu får en underbar dag!

Lucia

Just nu är vi i skolan och har projekt och företagande. Dagen har än så länge varit väldigt chill. Lucia på morgonen och sen gratis fika. Nu väntar Hästkunskap innan båda två slutar. Mirjam ska till kliniken och jag ska iväg på träning med Cruzidull. Spännande när hon inte har hoppat på jättelänge.. Uppdaterar förhoppningsvis mer ikväll - ha det bra! :)
/ Jozie

Black Velvet

Jag har tidigare nämnt att jag har två (nu tre) hästar och en av dom är Black Velvet alias Velvet.
Velvet i hagen
Velvet är ett svart Welsh Cob sto på cirka 12 år. Vi är lite osäkra på hennes ålder då passet säger att hon ska vara äldre medan tänderna säger att hon ska vara cirka 12. Velvet är 142cm i manken, alltså liten D-ponny. Hon är världens snällaste, hittar aldrig på något bus (förutom med/mot mig) och är väldigt matglad. Hon är också väldigt känslig och när vi köpte henne för fem år sedan visste jag faktiskt inte vad jag gav mig in på.. Hon var tredje hästen jag provred och ja, jag kom ju direkt från ridskolan och hon var i princip som en ungponny, så när jag gav galoppskänkel blev det full fart två varv runt ridbanan. Ändå åkte vi och provred henne två gånger till och den tredje gången åkte jag av, men det var ändå den gången som det gick bäst, så hon besiktgades och den 30 oktober 2006 blev hon min.
Velvet i början, ett litet tag efter jag hade köpt henne.
(Velvet i början när vi hade köpt henne + mamma och en glad morfar :P)
I början var jag faktiskt rädd för att rida Velvet. Hon var jättenervös och stressad (vilket jag med inte alls så mycket erfarenhet utan bara utav ridskolehästar inte märkte då) och var jättepigg, tyckte jag då. Vi stod först på ett ställe cirka 1.5 mil från där jag bor och hade i princip bara skogen att rida i. Ibland åkte vi till ett ridhus och tränade lite, men det var inte alls ofta. Velvet var då väldigt spänd på nya ställen och det gjorde mig ännu mer nervös, så ja, den perioden var kanske inte den bästa. I alla fall så flyttade vi till ett annat stall efter cirka ett år. Då en mil från där jag bor fast åt andra hållet. Där blev Velvet som en helt annan häst! Lugnt och skönt och med kunnigt hästfolk förvandlades min stressiga och hetsiga lilla ponny till en lugn och harmonisk häst som började bli mer och mer ridbar. Vi fick mer möjligheter där med ridbana och så + att vi kom igång och började träna mer, framför allt i hoppning. Det flöt på och Velvet blev starkare och starkare. Vi åkte på ridläger och allt möjligt tillsammans. Vi debuterade också LC i dressyr, med mindre bra resultat. Hoppning var och är än idag det vi båda brinner för och för typ tre år sen gjorde vi våran första hopptävling. Vi hoppade två 85cm klasser och ja, vi var ute i båda klasserna, men vi tog nya tag och bytte lite tränare och så och höll upp ifrån tävlingarna. Sen kom vi tillbaka och ja, vi kom runt då i alla fall. Sen tog det mer och mer fart. Både jag och Velvet blev säkrare på vad vi skulle göra och att vi kunde lita på varandra och det gick bara bättre och bättre. Vi åkte ut och tävlade och har faktiskt knåpat ihop några placeringar.
Velvet i Götene
Vi i Götene våran första LC.
Hittils har vi tävlat upp till 95cm (LC+5) och hoppat enstaka hinder på 115cm.
I september i år stod vårat egna stall så pass färdigt att vi kunde flytta dit med hästarna och där är vart vi håller till just nu. Velvet stormtrivs och är jättepigg! Speeden går i hundra från det att man sätter sig i sadeln till det att man hoppar av, men jag älskar när det går fort :) Där fick ni reda på lite om Velvet. Texten blev väldigt lång och jag hoppas att ni har orkat läsa allt. Hade kunnat skriva mycket mer, men ja, hoppas att det var bra i alla fall! :)
Velvet hos Erika
/ Jozie

Fredag kväll

Hallojs igen, fredag kväll igen och jag är helt slut. Sov nästan 12 timmar inatt vilket aldrig inträffar annars?!

Cola har gått och stått sen senast, i måndags gick hon med på hopplektionen på skolan för Sten Lindgren, vilket inte gick så super bra... Sen i Tisdags var vi iväg på hoppträning i Husaby för Erika Andersson, där gick det faktiskt bättre och då var min älskade Cola sig själv. Dock har jag börjat märka att hon är lite vinglig i bak?

Sen har hon stått onsdag, torsdag och fredag då jag har stalltänst på skolan och inte riktigt fått ihop det tyvärr... Men ska försöka få henne riden lördag och söndag i allafall.

Idag var Beauty och Pinto inne på kliniken och goda svar om Beauty att det troligen är vandrande lymfangit av muggen hon har. Så nu ska hon stå inne på boxvila till söndag med bandagerat ben och sedan ska hon tvättas en till två ggr om dan med nått medel (kmr tyvärr inte ihåg vad det heter just nu) och sedan får vi provsvaren på måndag eller tisdag.
Cola ska in på ridprov på tisdag på kliniken för att se om det är nått fel på henne. Är grymt nervös att det ska vara nått men får försöka ta en dag i taget och tänka positivt. (Vilket jag är grymt dålig på enligt alla?)


Men vi hörs

Följ oss med Bloglovin!

Nu kan du som sagt följa mig och Mirjam här på JoMiHorses via Bloglovin! Bara att söka på "JoMiHorses" så finns vi där ;) / Jozie

By the way...

det var Jozie som skrev förra inlägget ;)
/ Jozie

Long time no see, as usual..

Halloj igen! Länge sen jag uppdaterade, men har haft väldigt mycket att göra med skolan och hästarna, så ja, bloggen har helt enkelt fått skjutas åt sidan. Nu ska det dock bli ändring på det! Med snart ett jullov och massa ledighet taggar jag inför en massa uppdatering och att bara kunna ta det lugnt. Har ju fortfarande skolgrejer att göra, men det blir ju inte lika stressigt när man inte har skolan på dagarna :) På lördag åker eventuellt jag och mamma och hämtar våran nya häst, berättar mer om det i nästa inlägg ;) Nu ska jag snart redovisa min blogg inför klassen - lite nervöst! Just nu ser vi på House på rasten, vilket jag hade hoppats att vi kunnat fortsätta med till tre.. Aja, wish me luck! :)

Ruta ett

Halloj igen, söndag och imorn är det skola igen, jippie -.- Beauty var helt ren igår och ingen svullnad eller nått så nu tänkte vi att yes nu kanske hon är bra och det inte var nått allvarlig. Men där fick vi för det, idag är hon sämre igen och benet är svullet och varmt. Våran medryttare sa att hon även haltade under den korta promenaden. Så nu ska hon få stå inne resten an dan idag och ev. imorgon och blir hon inte bättre då så är det ett besök på kliniken som väntar. Känner att musten har gått ur mig och det tar verkligen gör ont i mig att veta att hon har ont :'( Cola fick ut och lulla, och latja i skogen idag och det var nog uppskattat för hon blev väldigt reslig och tyckte att livet lekte. Men vi hörs, ska kika till Beauty

Lördag

Äntligen lördag och man får sova länge, eller? Själv var jag uppe med tuppen och släppte ut hästarna. Sedan vare till att sitta här och försöka göra klart inlämningar, en är klar men inte inlämnad och den andra är halvklar. Hästarna trivs nog inte ute i skitvädret men tror ändå de gillar att vara ut, får se om de kommer in tidigare. Hörs :D

Fredag kväll

Hallojs, hoppas ni hittar på något kul såhär en fredagskväll! Själv sitter man här och försöker göra klart inlämningarna som ska vara inne nästa vecka (läs i söndags -.-) Colisen har skrittat ut en sväng med min kära lillebror och hon skötte sig prima vad jag har hört, Beauty står somsagt pågrund av hälta av okänd andledning och den lilla Parveln rids juh inte ;) Josse har uppdaterat lite dåligt men får tjata på henne. Ha det super!

Projekt och Företagande

Så har Mirjam kommit in i bilden också vilket känns väldigt bra :) Nu blir det förhoppningsvis lite mer liv här på bloggen. Bodde sista natten på gården igår natt, så nu har jag stabilt internet igen och kommer förhoppningsvis kunna uppdatera mycket mer! Har just nu projekt och företagande i skolan vilket innebär att jag kan uppdatera lite nu :) Har stalltjänst nu den här veckan så jag slutar tidigast 17:00 varje dag. Idag slutar jag 19:00 då det är kvällsfodring för min del. Det är även specialidrott här ikväll och eftersom jag inte är med i eller brukar se på den så tänkte jag passa på idag :) Ska försöka lägga in ett inlägg om Velvet ikväll. Kommer dock hem rätt så sent, så om jag inte somnar framför datan kommer det nog upp. Tog lite bilder på hästarna för ett tag sen så nu har jag lite material att använda :) Nä, nu ska jag uppdatera min loggbok. Ha det bra små läsare!
/ Jozie
PS. Bilden visar Felicia och Mirjams fina projektarbete. Skulle faktiskt inte tacka nej till ett sånt stall i rätt skala IRL :)

Presentation av mig :)

Hejsan, nu kanske det är bäst att jag skriver så ni vet att jag lever :P

Mirjam heter jag, bor i det lilla samhället Götene, inget roligt stället men funkar. Går i samma klass som Josse på Uddetorp, andra året. Inriktning Häst.
Jag är en sprallig tjej som har väldigt mycket tankar ibland, och dålig humor. Tänkte blogg här med min söta, knäppa kompis Josse.

Har tre egna hästar, Beauty är den hästen vi har haft längst ( 4 år). Hon är ett sto på 15 år och köptes  för då fyra år sen som första häst till mig och min lillebror. Hon kunde inte inte så mycket när vi köpte henne, och nu har hon gått L:C dressyr men kan rörelser så som skänkelvikningar, öppna, flytta i galopp m.m. och 1m hoppningar med ev. kapacitet för 110 cm. Hon är ett sto på 152 cm, 15 år och skimmel.
Hon betäcktes i augusti 2010 och fick iår (2011) en skäckhingst.

Våran lilla Skäckhingst är snart 5 månader gammal, vid namn Painted Of Love (Pinto), vi har förhoppningar om att han ska bli en liten hopphäst när han blir äldre. Iallafall jag (A)


Våran sista häst är Cola ett mörkbrunt sto på 175, e. Contender hon köptes i Januari 2011 så henne har vi haft i ca 11 månader. Hon inköptes som allroundhäst mest hopp till mig.
Hon är en söt "liten" häst som gått som avelssto i sina 10 år o ch inte gjort så mkt men har hoppat banor på 1m och 110cm och vi håller nu på att utbilda henne och mig för att kunna visa framfötterna på tävlingsbanorna senare :).

( Lillebror får stå som modell )

Ha dé Bäst!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus