Äntligen vårkänslor!

Åh, blir så glad nu när det varit fint väder och faktiskt varmt ute! Visserligen har det bara varit så här i två dagar, men om min mammas väderleksrapporter stämmer så ska det vara sånt här fram till på tisdag i alla fall. Det tackar jag inte nej till! Har haft fullspäckat schema i skolan och drog direkt till stallet så fort jag hade slutat, så har inte kunnat uppdatera förrän nu. Började dagen med en samhällslektion där vi skulle analysera två scener i en film, helt okej lektion! Sen kemi där vi gick igenom en del om proteiner och fick bygga molekylmodeller av Glycin och Analin och sen svara på lite frågor och så, faktiskt lite roligt! Efter det hade vi estet där alla i klassen har bild. Gick också helt okej. Har inga rester där i alla fall så det känns skönt! Till sist hade vi fysik till halv fem och ja, det kunde faktiskt varit roligare, men det var inte heller en bland dom tråkigaste lektionerna vi har haft. Vi experimenterade med ballonger för att se elektriska fält typ. I alla fall så åkte jag och mamma direkt ut till stallet efter skolan och tog in hästarna. Blev ingen ridning för min del idag tyvärr! Ska försöka hinna rida Cruzidull imorgon :) Ni får ursäkta för tråkigt inlägg, men nu är jag med lite i bloggningen igen i alla fall ;)
/ Jozie

Återbesöket

Återbesöket gick bara bra, vi red i cirkus 10-20 min i högt tempo för att få Cola att självmant börja arbeta med bakbenen. Fick inte börja med att rida henne i form utan hon skulle gå i sin egna form och ha sitt huvud där hon ville. För att sedan under passet se hur hon mjuknade och att hon vågade ta ett eget stöd på bettet. SVårt att förklara vad jag menar men är grymt nöjd för det gick så himla bra.
Så nu denna gången lät det mera positivt och vi ska tillbaka igen den 28 mars för att rida för Eva-Karin igen och att våran veterinär är med under tiden och kollar.
Därefter hoppas vi på att vi får börja hoppa igen :D
Är så sjukt himla glad, Cola kmr bli bra :D

Ciao

Återbesök för Cola

Ni är vi troligen påväg till Husaby för yttligare ett återbesök för Colas del. Vi ska ihop med våran veterinär göra ett ridprov för Eva-Karin Oskarsson för att se vad hon tycker.
Jag hoppas att de säger att Cola har en stor chans att bli helt bra. Men vi får väl se.
Kan säga att jag är grymt nervös (A)


Lovar att berätta mera sen

Efter träning

Hur gör ni efter träning? Analyserar och disskuterar ni, eller släpper ni bara träningen och låter det vara? Jag går alltid genom mina träningar flera gånger innan jag är nöjd.

Första gången är med min tränare direkt efter, vad som var bra och dålig och hur hon/han tyckte det gick.
Sedan går jag alltid genom träningspasset med pappa i bilen hem med filmkamran som underlag. (Pappa är alltid med och filmar)
Sedan gör jag iordning stallet och hästarna för att sedan gå in och gå genom passet med mamma och höra hur hon tycker det ser ut.
Därefter lägger jag in filmerna på datan för att dan efter, gå genom en eller två gånger till för att kunna lägga upp tänket och målen tills nästa gång. Tänka genom vad jag gjorde bra, vad jag gjorde dåligt och framför allt varför jag valde att göra si eller så för att undvika att göra samma fel nästa gång.
Jag anser att man måste ha en plan för sin ridning för att kunna komma nån stanns. Sen vet jag att detta är olika från person till person. Men nu vet ni hur jag tänker och planerar ;)


( Tråkig bild från i Lördags )

Hoppträningen

Ni är väl intresserade av hur det gick på träningen igår förstår jag ;) Vi började med att trava över galoppbommar (alltså trava två steg emellan ;) ) För att sedan gå över och travhoppa matta och oxer. Därefter hopade vi krysskombination till kryssoxer och sedan bommarna i galopp. Sedan la vi ihop det, först till en lite bana och sedan hoppade de andra en längre bana då jag ansåg att Beauty gick super.

Beauty var seg och jobbig på framridningen, inte riktigt eftergiven men det släppte lite efter ett tag iaf. Hon hoppade riktigt bra för att inte hoppat på länge, iaf inte med mig på. Hon ansåg att mattan kunde man snubbla över men de andra hindrena hoppade hon faktiskt riktigt fint på. Grymt pigg och frammåt så nu börjar våran gamla Beauty komma tillbaka :D

Nästa gång vi ska träna eller fram tills dess ska vi träna mera på att få henne eftergiven, att hon ska ha galopperat lite mera och att ho ska kunna slappna av. Samt lyssna lite mera på mig än att bara dra. Jag ska även träna på att sitta lite mera rakt över hästen och våga lita på henne, mina händer ska vara lugna och vi ska vara lite mera samspelta.

Här får ni en video från igår, från slutet då vi hoppar en kortare bana. Ni får blunda lite där i mitten när jag styr in i väggen för att få stopp på henne :)

Don't know what to say..

Vet egentligen inte vad jag ska skriva om i det här inlägget. Har inte hänt något speciellt. Eller jo, hovslagaren var ute igår och skodde om Velvet + Cruzidull samt satte på skor i fram på Eloss. Det syntes att han gillade sina skor :) Sen har min mosters man (som aldrig i hela sitt liv suttit på en häst förut) gjort sin debutridtur på Eloss och till och med travat! Shit vad duktig han var! Satt bra, hade skänklarna bra, tog tyglarna rätt när man sa hur han skulle göra och ja, väldigt duktig var han! :) Såg nyss på Top Model Sverige, första och sista gången jag gör det! Har gått i samma skola som Jenny (som åkte ut) och var enbart för hon som jag kollade på det. Dåligt! Nej, nu ska jag spela lite Riding Club Championchips innan jag lägger mig :) / Jozie

Lets go

Tagga träning, Markus ville inte. Beauty stod i hagen när jag kom hem, ska åka nu 30 min senare. Hann snabbtvätta svansen och Markus borstade Beauty. Så vi får höras senare ;-)

Fysik

Usch nu taggar vi fysik till halv fem, kmr hinna somna innan... Idag är det hopp träning för Markus och Beautys del, om han nu inte vägrar. Vi hörs senare ciao <3

What are words

Hallojs har inte bloggat jag vet men har knappt orkat med mig själv, igår sov jag nästan hela Dan med uppehåll för hästarnas skull. Beauty och Cola har gått dressyr i ridhuset, Beauty är pigg, stark och allmänt blä att rida. Senast idag fick hon av mamma ute i skogen och hade tydligen sett väldigt oskyldig ut. Aja bara att skratta åt henne, imorgon ska hon gå gruppträning för Erika ;-) Cola sköter sig bättre och bättre, inte lika orolig i munnen och jobbar bättre och bättre i övergångarna. Fick även bli en galoppfattning idag och det var roligt tyckte hon. Ni folk som är så äckligt falska, hur tänker ni egentligen? Förstår ni inte att ni sabbar både för er själva och andra. Att världen inte bara kretsar runt er. Vi andra kanske går på det ett tag, men nån gång lär vi se genom lögnen och då tror vi inte längre på er. Så tänk efter och se vad som är bäst, vill ni ha äkta vänner eller falska? Nu ska jag sova Ciao

Dålig updatering!

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har haft fullt upp hela veckan! Måndag till onsdag hade jag stalltjänst i skolan efter skolan och slutade inte förrän vid 17:00. Direkt efter det åkte jag till stallet och vips, så hade hela min dag gått åt! I torsdags var jag och Mirjam i Göteborg på GHS. Blev mycket inhandlat, skrivet mer om det senare i inlägget :) I fredags var jag med klassen på GHS och tog hand om skolhästen Nintendo (e. Cardento ue. Able Albert xx). Dock inte hela tiden utan jobbade väl cirka 2 timmar under hela dagen. Kom hem väldigt sent och då min mamma inte kunde hämta mig i Skara åkte jag med en kompis hem och sov hos henne. Glömde mina kläder i skolan dock. Blev även lite inhandlat idag också :) Igår var det stalldag i skolan 7:00-11:00. Gjorde dom vanliga morgongrejerna och red ut en sväng med tre bedårande flickor. Fick även rida Nintendo, vilket var roligt! Tycker väldigt mycket om honom :) Blev stallet direkt efter där Irma (min hund) smet och höll på att bli överkörd ute på Skövdevägen. Fick jaga henne i en timme innan jag och mamma fick tag på henne. Ryktade sen Velvet + Cruzidull och testade mina nya borstar som båda två verkade tycka om. Eloss hanns inte med, tyvärr! Cruzidull har trampat av sig en sko på höger bak och har ont i hoven. Hoven blev väldigt liten och en söm satt kvar, men hovslagaren kommer imorgon, så hon får ta det lugnt idag. Velvet var lite större i sitt högra knä, men kunde inte hitta någon värme. Tog på Vegebom (mirakelsalva) och det såg mycket bättre ut idag! Red Eloss och Velvet en sväng idag. Eloss skrittade i cirka 15 minuter och var jättepigg! Han tyckte också om mirakelborsten ;) Velvet gick skritt och ytterst lite trav i cirka 20 minuter. Hon var också jättepigg men väldigt fin! Cruzidull blev bara ryktad och så. Hon är varm i höger bak och jag får inte lyfta på den bakhoven som hon har sko på, men det blir väl bättre efter imorgon hoppas jag :)
Nu är ni väl nyfikna på vad jag har köpt? Detta blev inhandlat i år:
Swarovskipannband i färgen multicolour till Velvet på Skara Hästsport
Brunt skrittäcke med guldband och gulddekal till Cruzidull från Z-täcket
Kolla Masken till alla tre
Eskadron fleécetäcke till Cruzidull
Svart Schockemöhlegrimma till Velvet
Brun Schockemöhlegrimma till Cruzidull
Magic Brusch i rosa på Granngården
Hästgodis smak lakrits på Granngården
B-vitamin på Granngården
Bilderna är på mina Magic Brusch, Kolla Masken och Velvet i sitt swarovskipannband + Schockemöhlegrimma :)

2 dagar sen

Ja lite dålig uppdatering men det ser jag inte som om att det gör nått. I förrgår var vi i Göteborg hela dan med skolan och igår var det först stalltjänst på förmiddan och sedan var det hem och rida mina pollar och göra klart stallet.

I fredags hittade jag lite mera grejer när vi var i Göteborg, hittade en gul pikétröja från Kyra K. Jätteskön och mjuk. Samt en fejk swarovski panband, kommer bilder senare eller imorn.

Igår red Jag Beauty och Cola.
Cola skrittades och travades lite på vägen, lite seg frammåt men gick bra hemmåt. Kändes fräch men ändå inte. Kan vara jag som känner efter för mycket.

Beauty fick ett pass i ridhuset, mest mjukgörande och prova galoppen lite. Närmare om ridpasset komemr senare under dagen.

Nu ska jag käka frukost, Ciao 

Update

Uppdateringen var helt okey idag eller vad säger ni?
Jag har lyckats handla på mig lite som jag är nöjd med och får väl se om jag hittar någe mera imorgon ;)
Dagen går att sumera som riktigt, riktigt bra :D Här komemr lite bilder på vad jag införskaffade mig idag:
Beauty fullkomligt älskade de här när vi var på kliniken med henne så tänkte att det är bäst att vi köper egna till hästarna.

Har suktat efter det så himla längen och nu var jag bara tvungen att köpa det (A)

Stalltäcke till båda pollarna, riktigt snygga faktiskt. Här är Cola med sitt

och här är Beauty med sitt ;)

Ne nu ska jag och huvudvärken besöka sängen så hörs vi imorgon.
Ciao

Göteborg --> Hällekis

Sitter på tåget efter en super dag på Scandinavium. Fick inhandlat det som behövdes + ett schabrak jag suktat efter länge. ( Bilder kommer senare ) Kram på er

Gooooood Morgon ;)

Klockan ringde tjugo över fem och upp ur sängen var det. Skulle hinna släppa ut hästarna innan vi åker vid sju :D Idag styr vi kosan mot Gbg Horse Show, som tur är får vi åka bil dit upp med våran ena granne (Verkligen super snällt!) Så idag blire nog dålig uppdatering om jag inte skriver ikväll. Nu får ni ha det så bra, Kram :D

Har analyserat och funderat... och analyserat och funderat igen

Funderat under hela dan vad och hur jag ska tänka och "handla". Jag är en sån därav person som har väldigt svårt för att släppa saker som har hänt eller sagts. Likså det här med Cola. Men har insett att det inte funkar, jag kan inte gå och må dåligt och fundera över nått som kan lösa sig utan problem. Men visst tanken finns alltid där... Men nu ska jag skärpa mig och vara lite mera glad, ser men inte livet positivt är det ingen idé att fortsätta. Man får inte så mycket ut av att gå och fundera och stänga alla andra ute. Hästarna fick en vilodag idag och det får de även imorgon. Ska försöka få Markus att skritta Beauty eller Cola på fredag men vi får väl se ;-) Vi taggar Gbg Horse Show imorgon med Josse och Markus och sedan med skolan på fredag. Troligtvis blir det dålig uppdatering men ni klarar er väl? Nu ska jag sova, Ciao

God morgon

Vaknar upp med huvudvärk och lite tippande humör, kommer säkert bli bättre under dan.
Hurn't är erat humör, har ni sovit gott?
(Måste bara säga att Cola kan bli bra det är inte säkert att hon inte kommer hålla men just nu vet ingen.)

Idag väntar skolan till halv 5 och sen antingen scouterna eller rida Beauty, vi får se lite hur jag känner ikväll och hur mycket Markus vill hjälpa till. :) 

Imorgon väntar Gbg Horse show med Josse och Markus :D
Har ingen inköpslista utan köper det jag känner att jag vill lägga mina pengar på. Blir nog troligtvis inte så mycket till Cola men man vet aldrig. :))

Nu får ni ha en riktigt bra dag
Ciao

Återbesöket med Cola

Ni är väl nyfikna på vad de sa? Det hade jag varit iaf om jag varit er..
Men det var inget glädjande besked jag fick, de hittade inget fel på henne. De kollade henne på spring gången, de gjorde böjprov men såg inget.
Hade föresten en ny då våran vanliga var hemma och sjuk.
De ultraljudade gaffelbandet och det hade inte ändrat sig nått sen sist och de tror att det är en gammal skada som nu kommit fram igen efter den sparken hon fick i försommras. Därefter fick jag rida och då kände jag att det inte stod rätt till, hon gick emot skänkel och vifta på svansen (gör hon när hon har ont eller är ovillig) Men veterinären sa bara att de inte kan se något och hon är ju inte spänd eller nått...
Jag sa at hon vart halt och krånglig på höger bak men de kollade endast vänster bak, varför vet jag inte då jag påpeka det flera gånger...
Iaf fick vi åka hem då de inte hade något att gå vidare på.
Vi skulle fortsätta rida igång henne, våga utmana hennes ben lite och se var gränsen går. Där tänker jag dock ta det jävligt lugnt jag vill inte pressa henne och framför allt inte få henne till att få ont.
De vet inte helt säkert vad det är för fel men troligen är det det dära gafflbandet.
Hon kan bli helt återställd men vi måste också vara beredda på att hon kanske inte kommer hålla för det jag köpte henne för.
Vi ska visserligen inte ta ut nått i förskott, men det jobbiga är att den tanken finns där...
Jag hoppas verkligen att hon kommer bli helt bra, för jag tänker kämpa in i det sista! <3


Ska in på torsdag igen och se hur det ser ut då med hjälp av våran vanliga veterinär och ihop med en dressyrtränare.

Vi hörs imorn <3

Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass på Beauty i ridhuset trotts det fina vädret, men valde ridhuset eftersom det är glashalt ute. Tanken bakom passet var att fortsätta där jag var igår men utveckla och få henne mera rörlig i sidorna och lyssna och få med sig bakbenen in i halterna.

Började med att skritta på långa tyglar och se om hon var med i sidorna, alltså flytta innanför spåret och tillbaka för att sedan börja plocka upp henne försiktigt på halvlånga tyglar. Fortsätte sedan med att böja mot väggen när jag flyttade henne in mot mitten, för att sedan ställa om och böja henne mot motstående sida som jag flyttade mot. Forstatte försiktigt med det några gånger, pratar verkligen inte om skänkelvikningar utan bara böja och flytta. Jobbade även i stor 8-volt i hela ridhuset och sedan trava på fyrkanten varvat med snett igenom. Efter en stund blev det en skrittpass på 5-10 min på långa tyglar. Därefter valde jag att lägga halterna och lite små övergångar mellan stillastående och skritt. Även nån övergång mellan skritt och trav.

Summeringen på passet är att det gick riktigt bra och att jag är nöjd med henne. Fick henne riktigt mjuk och hon suga tag i bettet. Hade velat ha lite mera bakben men hon har inte så mycket musklar än så tar det lugnt och försiktigt :)


En trött Beauty påväg hem ;)

God morgon

Ja har ni sovit gott? Nu är jag ute och ger hästarna mat för att sedan göra mig iordning och åka till bilskolan för att köra lite bil ;) Sedan blir det till att åka hem och göra iordning Cola för klinikbesöket. Hoppas verkligen de har positiva besked! Sedan på kvällen blir det clinik för Sylve Söderstrand hela kvällen så kan påstå att jag känner mig ganska uppboad imorn. Kankse lite dålig bloggning men hoppas inte det gör något? Ska försöka göra en sammanfattning av kvällen imorn eller på onsdag. Beauty får troligtvis vila eller promenera, vi får se :P Ovärd inlägg men nu vet ni hur det ligger till iaf. Ciao

Blåsigt...

Hallojs nu var första skoldagen efter sportlovet avklarad och jag överlevde. Var lite segt och jag erkänner att jag inte var mentalt med i arbetet utan gjorde inte mera än nödvändigt. Passen idag på hästarna var varierande, hade planerat att båda skulle gå en sväng ut men fick planera om och lägga arbetet på Beauty nere i ridhuset istället och Cola fick gå sin vanliga runda fast lite lite kortare. Cola ville inte gå in från hagen, men följde med snällt när vi fick knäppt fast henne. Hon var inte lika pigg och vaken som hon brukar vara. Markus fick följa med som stöd för henne, och det märktes att det var bra då hon gärna kröp upp bakom honom och höll sig där. Hon skrittade inte på utan var stel, kunde ana lite hälta i traven men vet ej riktigt säkert då det var mörkt, halt och det blåste och snöade. Imorgon återstå att se vad de säger på kliniken eftersom vi ska in med henne då. Är grymt nervös faktiskt... För Beautys del var det planerat med övergångar i skritt och trav en fick planera om och la istället in mjukgörande skrittarbete. Få henne mjuk i sidorna och söka sig nedåt mot bettet. Hon var pigg och framåt vilket gjorde det lättare att få henne med sig bakifrån. Är riktigt nöjd med henne då jag fick henne att mjukna och slappna av. Hon började söka sig nedåt och frustade jättemycket. Inte vanligt att den hästen slappnar av på det viset och det glädjer mig att jag kan hitta knapparna ganska fort nu. Ni som har ridit henne vet vad jag pratar om när jag säger att hon inte är född i form, utan att man måste veta vad man gör och känna henne. Fick tyvärr inga kort men vill ni ha kort film från när jag rider Beauty? Måste tyvärr gå och lägga mig nu puss på er :D <3

Precis fikat

Har precid fikat och ska snart bröja matten igen. Idag ska båda hästarna ridas ute, Cola ska gå samma runda som hon alltid gör. Med 20 min skritt och 20 min trav. Inblandat med övergångar och halter. Hon har ridits med hackamore några dagar då hon blir lite lugnare av det när hon stått så mycket. Igår fick hon dock gå med vanligt bett och då var hon inte alls orolig i munnen så idag blir det vanligt bett. Beauty ska gå ungefär samma som Cola, kanske lite mera skritt men annars tanken med övergångar är samma. Kan försöka fixa lite nya bilder idag om vädret inte protesterar. Ne nu måste jag jobba, ciao :-D

Matte C

Nu sitter vi och har matte C. Tanken är att vi ska överleva. Om vi gör det återstår att se.. Första skoldagen har flutit på utan problem. Kanske inte världens roligaste att vara tillbaka med tanke på lektionerna, men att träffa alla igen är alltid kul ;) Nej, nu måste vi fortsätta innan vi får skäll!

More pictures

Ni ville ha mera bilder och jag tänkte att jag kan bjuda på några bilder från hajken



Ja vi bushade endel ;)

Våran sk. lägerplats, sov i det högra vindskyddet och hade förråd i det vänstra.
((Ni som är med på kort, vill ni att jag ska ta bort kortet gör jag självklart det!!!))

Nu väntar sängen eftersom det är skolan imorn.
Kram

Finally Eighteen!

Så, nu är man officiellt arton och mitt liv kan äntligen börja. Haha, nej, inte riktigt så. Har ju faktiskt haft ett liv innan, men nu får jag ju göra allt som man inte fått förut. Förutom att få köpa på Systembolaget - fan! Nej, men det känns grymt roligt att få så mycket mer möjligheter. Dock är det ju lite läskigt också för nu kan ju inte mamma "finnas där" på samma sätt som innan. Hon finns ju alltid men allt som jag ställer till med nu får jag faktiskt stå för själv, och det är väl ingen bonus direkt.. I alla fall, över det hela så känns det verkligen toppen och jag har haft en jättebra dag! Velvet fyllde också år idag då hon (som alla andra hästar där man inte haft några papper på) egentligen fyller år den första januari, men jag tycker det är så opersonligt, så har bestämt att hon får fylla år idag också. Så hon fick lite (stryk det och läs mycket) godis när hon kom in :) Vill också passa på att tacka för alla fina gratulationer! Ni är guld värda och gör mig verkligen jätteglad! :D Nu ska jag fortsätta att njuta av min dag med kinamat och tv-tittande :) Kommer bilder sen på min outfit och så :) Kram från den nu myndiga Jozie

Söndag

Ja nu var det sista dagen på lovet och har har inte riktigt hunnit med. Känns som om det var igår lovet började, men det är det ju tydligen inte eftersom det är måndag imorgon. Det kommande veckan har jag fullt upp nästan varje dag så det kommer bli lite dåligt med bloggande troligtvis, men vi får se ;) Idag har båda hästarna skrittats ut då Markus erbjöd sig att skritta Cola medans jag skrittade Beauty. Det tackar man inte nej till direkt. Båda skötte sig jättebra, men är fortfarande tveksam på Cola? Idag blir det inte så mycket mera ska försöka orka plugga lite svenska och kanske den dära samhälls saken ananrs blir det bara till att avnjuta sista lovdan. Hadé gött Kram

Three more hours

Som rubriken lyder, dryga tre timmar kvar innan jag blir 18! Shit, nu är det nära! Är på väg ut till gården för art fira där. Sen ta in hästarna och vidare gem för att fira där. Blir nog inget ridet idag då jag tyvärr inte kommer hinna med det :( Blir ingen utgång heller eftersom det tyvärr är skola imorgon + att jag har stalltjänst, Göteborg Horse Show och stalldag typ hela veckan. Är ledig på söndag. Så känner att jag behöver få all sömn som jag kan få. Nej, nu får ni ha det så bra och njut av dagen, för det ska jag göra! :)
/ Jozie

Rubrik

Hallojs, har gjort klart i stallet för ett tag sen. Glott på film och ska nu färga håret. Efter det blir det till att ta in buspollarna och natta dem. Sen säkerligen kolla på film och sedan nana. Hörs kanske senare, Kram :-*

Inne och vänder

Inte riktigt men nästan, har motionerat båda hästarna och klippt Beauty.

Cola var likadan idag som hon var igår, och upplevs som nedstämd när man grejar med henne men blir glad så fort man satt sig upp och skrittar iväg. Stannade och pratade med en saknad person när vi var påväg hem, alltid lika trevligt.

Klippte Beauty innan jag red och hon skötte sig riktigt bra emot vad hon brukar göra. Annars brukar hon sparka och hota en ganska ordentligt när man klipper under magen, men idag fick jag göra det utan problem. Vilket känns riktigt skönt. 
Hon skrittades lite längre idag än igår och hon tyckte inte att det var så kul att gå hemifrån, men när vi vände och gick hem så skrittade hon på riktigt ordentligt. Hon känns mjuk och framme, har inte riktigt haft den känslan på länge. Så hoppas det håller i sig.

Så nu ska jag äta en sväng och sen blir det till att gå ut och göra iordning det sista i stallet som jag inte orkade förut (A)


Puss :-*

Sååå nöjd!

Sitter i bilen på väg hem till stallet nu. Velvet var supertaggad men så himla fin! Allt flöt på och om man bortser från att hon var överladdad så gjorde hon nästan allt perfekt! Tror vi gjorde våran bästa runda idag :) Vi blev nolla och fick en blågul rosett med oss hem. De har verkligen förbättrat sig i Tidaholm och jag kommer lätt åka dit igen! Nu väntas det lite hoppning med Cruzidull inne i Falköping och sen ska stallet fixas och så. Sen är det bara att ladda upp inför imorgon. Lite mer än ett dygn kvar innan jag officiellt blir 18! :) Ha det så bra!
/ Jozie

Väntar

Hej nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma hem igen eftersom den ena bilen står i garaget där vi annars brukar göra iordning hästarna. Morse hade hästarna bråttom ut, och saken blev inte bättre av att jag var tvungen att sätta på Cola ett tjockare täcke. Beauty och Pinto sprang åt olika håll i boxen så det var inte jätte enkelt att sätta på dem grimma direkt men, efter lite övertalning gick det. Men vi hörs sen

God Morgon

Har ni sovit gott?

Nu är klockan 7 och jag är säkerligen och släpper ut hästarna om jag inte missat att gå upp, eller somnat om eller nått. Visserligen inträffar det aldrig så det är nog inga bekymmer. Dagens planer ser ut så som att jag ska rida båda hästarna, ev. klippa Beauty, tvätta kläder och sen får vi väl se om det sniker in middas tupplur ;) Ska även försöka hinna med att plugga lite.

Vi får höras mera senare

Nu kör vi!

Nu sitter nog jag och mamma på väg till Tidaholm. Hoppar ju bara en klass, Lätt D, för att som sagt göra lite mjukstart och så eftersom hon inte är helt igång. Wish us luck! :)
Velvet i Götene
/ Jozie

We're ready!

Ja, nu ska nog jag och Velvet vara redo inför årets första tävling imorgon. Velvet är fixad och såg jättefin ut när jag lämnade stallet, allt är putsat och tvättat och ja, har nog lyckats komma ihåg att packa fram allting. Borde egentligen gå och lägga mig nu, men ska spela lite Riding Club Championchips först :) Har blivit rätt så beroende av det, och nu har jag även fått "låna" mammas konto, så jag har två hästar. Haha, märks inte att jag fyller 18 iövermorgon. Shit, nu slog det mig verkligen att det inte alls är lång tid kvar! Tiden går fort.. Nej, ni får ha det så bra! Bloggar imorgon när vi åker hem ifrån tävlingen :)
/ Jozie

I'm Alive

Nemen hejsan jag kan medela att jag lever och mår bra. Gårdagen var riktigt trevlig ihop med fina och trevliga människor, vädret var vä inte det bästa men vi gav oss av ändå och sov i vindskydd. Visst vare kallt men hade man ordentligt med kläder så klarade man sig ;)
Kan säga att jag är stolt över att vara scout!

Har inte hunnit blogga idag då jag har vart grymt trött samt hunnit med en massa saker.
Gick hem från lägerplatsen, tog typ 1 h eller nått och sen sova en stund då jag inte sovit så många timmar i natt.
Sen blev det att äta lite plocka upp väskan, och börja tvätta kläder då allt verkligen bara stinker rök.
Sen släppa jag min trötta kropp ut i stallet för att mocka och roda båda pollarna.

Cola skrittade och travade jag som vanligt fram och tillbaka på grusvägen, hon var allmänt konstig idag. Inte tittig och så utan seg och ovillja till att gå fram... Men ska rida på som vanligt till på tisdag och sen får vi se vad vet. säger. Pappa sa även att hon åt dåligt igår kväll, så nått är det som inte stämmer iaf.

Beauty skrittade jag ut barbacka och hon är så pigg och glad. Hon såg ut som nån jäkla spårhund när hon gick med nosen i snön och öronen spetsade framåt. Hon tyckte helt enkelt att livet leker och då känns det bra att sätta igång henne igen.

Efter att jag ridit båda öppnade jag ut i stora hagen och det var uppskattat, inte allra minst av Pinto då han for runt och stutsade, stegra och bocka. Han försökte även få Cola att leka med honom men det funkade inte så himlans bra ;)

Ne får väl gå och lägga mig, annars somnar jag med datan i knät.
Ciao

Sverigevinter alltså!

Åh, blir så trött på all den här jävla snön (ursäkta språket)! När den höll i sig så himla bra och inte kom förrän i Januari så kunde den väl varit lika duktig och försvunnit samtidigt som den kom? Visst, det är väl mysigt och så, men nu när man inte ens kan våga sig ut på vägarna med transporten för att dom varnar för allt möjligt så blir jag riktigt less på det! Blev inget ridet idag. Mamma och jag vågade inte ge oss ut med transporten med Velvet i + att vindrutetorkarna är helt kass på Jeepen, så nu hoppas jag verkligen att vi kan åka in med henne imorgon. Nu är det inte långt kvar heller. Hela två dagar kvar innan jag blir myndig! :) Det ska bli spännande!
/ Jozie

Ett klinik besök avklarat

Beautys klinikbesök gick riktigt bra och hon är nu redo att sättas igång :D
De tog bara av bandaget, kollade så att det såg bra ut och valde sedan att sätta på skon med sula på.

För Colas del blir det tyvärr ett extra klinikbesök på tisdag. Ska rida som jag har blivit tillsagd att göra och sen får vi väl se vad de säger...

Idag väntar vandringhajken, och det snöar kraftigt, är inte riktigt taggad på det just nu. Får väl se om vi överlever ;)

Blir ingen mera uppdatering från min sida förens imorn, See ya :D

Uppe med tuppen

Rubriken kanske inte riktigt stämmer, men har faktiskt varit vaken sen nio. Låg och läste i typ en och en halv timme. Var inte riktigt tanken att jag skulle läsa så länge, men har inte mycket kvar nu och är helt fast i boken! Läser Cirkeln som är skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Sjukt bra är den! Började läsa den för ett tag sen men kom inte in i den och fattade inte riktigt vad det var som hände. Nu kan jag inte slita mig ifrån den, haha! Kan verkligen rekomendera den! :)
Boken Cirkeln
Planerna för idag är inte många. Ska ut till stallet sen och trimma Cruzidull. Velvet ska få gå i ridhus idag och Eloss får nog ta det lugnt igen. Självklart har jag dom andra stallsysslorna - mocka, fylla vattenhinkar, väga hö, osv. Så ja, det kommer nog bli fullt upp ändå :) Bloggar mer ikväll!
/ Jozie

4 more days..

Ja, som rubriken lyder, bara cirka fyra dagar kvar innan man blir 18. Haha, har fortfarande svårt att riktigt smälta in det. Sägs att Kronprinsessan Viktoria ska föda snart också och tydligen kan man tippa på vad bäbisen ska heta och när den kommer att födas. Dock var oddsen väldigt små, men det fanns i alla fall med Josefine den 19:e. Haha, så kul kan man ha! Nä, men skulle ju faktiskt vara lite roligt :) Blev inget ridet idag. Mamma kom med kommentaren: "Det är ju perfekt ridväder idag!" när vi kom ut till stallet. Då satt hon i bilen. Visst, jag håller med, det såg väldigt bra ut. Solen sken, mer snö och ja, det såg bara allmänt mysigt ut. Hade man bara kollat lite noggrannare hade man sett hur vinden betedde sig. Shit vad det blåste! Våran gård ligger med väldigt mycket åker-/betesmark runt omkring och då blir det ju mycket öppnare och automatiskt mer blåsigt. Vinden var iskall och hästarna hade fart omkring som popcorn i hagen under dagen, så med en hel del ångest avstod jag från att rida. Vi skulle åkt till ridhus med Velvet, men mamma hade hört att det skulle bli ishalka och med Volvon att dra med hade det inte blivit den bästa kombinationen. Om allt går som planerat åker vi in med någon av damerna imorgon :)
Just det, hade ju körlektion tidigare idag. Gick bra, inte mer eller mindre. Hade genomgång av säkerhetskontroll och sånt där samt fick åka och parkera, både köra/backa in och fickparkera. Fick kommentaren "du gjorde det bra, men inte jättebra", så det var väl helt okej. Ställer alltid för höga krav på mig själv, men det jag gjorde idag var typ bara okej. Aja, bara att ta nya tag! :) Nu ska jag sova, bloggar mer imorgon. God natt!
/ Jozie

Ska vara rubrik här

Hello har eran dag vart bra? Min har vart upp och ner, fick reda på en sak som gjorde mig både arg och ledsen fast även riktigt fundersam. För att pigga upp mig själv tog jag mig en lång promenad med musik i öronen. Det hjälper verkligen, ni borde pröva. Under tiden jag gick tog jag några bilder med mobilen, hoppas ni klarar av att kvalitén inte är den bästa. Efter det blev det till att göra klart det som gick i stallet då vi hade planering på scouterna inför morgondagens vandringshajk. Hann även handla där emellan. Fick konstigt nog inte tag i veterinären idag så får väl prata med henne imorgon då vi ska tillbaka med Beauty. Förhoppningsvis får vi klartecken så vi kan sätta igång Beauty. Ska som sagt iväg på hajk och hela Dan är fullbokad. Får se om jag hinner med nått inlägg imorn. Nu får ni sova så gott, kram kram

Sol, snö och plus

Menen hejsan, är ni nyvakna eller vart uppe ett tag? Själv har man vart uppe sen sju eftersom hästarna ska ut då ;-) Kommer ut i stallet och ser att Pinto har rullat fast och han ser trött ut, försöker hjälpa han loss men det funkar inte. Öppnar boxdörren för där har han frambenen och springer in och hämtar mobilen för att ringa grannen så hon kan hjälpa mig. Några minuter efter att jag ringt, gör Pinto en kraftansträngning och lyckas trycka sig upp. Så fick ringa min granne och säga att hon inte behöver komma. Usch vilket morgon. Har försökt flera gånger att ringa våran veterinär utan större framgång, så det ko mmer väll min dag gå åt till att göra. Cola får då stå idag då ut inte.riktigt vågar låta henne promenera eller ridas. Ikväll blir det scouterna för att planera inför varken imorgon. Vi får höras senare ciao ;-)

Körskolan

Ska alldeles strax göra mig iordning för körskolan. Har körlektion klockan 11 och sen kommer mamma och hämtar mig vid 1. Åkte inte med henne imorses då jag var alldeles för trött, haha! Idag skulle jag nog få gå igenom en säkerhetskontroll av bilen, kolla olja och sånt, samt bli testad på parkering. Är lite nervös då jag inte har övat särskilt mycket, men det går nog förhoppningsvis bra :) Nej, nu måste jag kila! Ha det bra!
/ Jozie

Världens bästa bloggare..

.. är definitivt inte jag! Har haft rätt så fullt upp nu på sistone och bloggen har helt enkelt hamnat åt sidan. Trots påminnelser från Mirjam har jag ändå glömt av att jag skulle blogga och sen blir det nästan alltid att jag tänker "just det, jag skulle ju blogga! Äh, tar det imorgon istället", men sen blir det inte så ändå. Så jag ber tusen gånger om ursäkt och lovar nu på hedersord att jag SKA bli bättre på att uppdatera bloggen.
Vad har hänt den senaste tiden då? Ja, inget direkt speciellt egentligen. På hästfronten börjar det gå framåt nu. Velvet börjar bli ruskigt fin. Hon har musklat sig fint genom att bli jagad av Cruzidull i hagen och har på något märkligt vis blivit kaxigare i ridningen. Tror det är för att hon har fått bättre kondition. Velvet är väl egentligen inte den hästen som är gjord för att hålla på och bocka och sånt, men ibland händer det även att grisar flyger, för fasen vad hon håller på i hagen. Även när vi var iväg och tränade för Erika i lördags bockade hon och hade sig. Knashäst! Hon är väldigt fin i hoppningen också för att ha varit ifrån det ett litet tag. Dock skulle hon absolut inte hoppa murarna på träningen och så fjantig har hon nog aldrig varit! Men med en hel del övertygelse och en massa jävla anama så hoppade hon fint, dock en aning fort, över dom sen med :) Hon ska iväg till Tidaholm nu på lördag och tävla lokalt. Vi är bara anmälda till Lätt D för att få lite mjukstart och se hur hon känns och så. Eftersom hon inte heller är helt igång så tar vi det lite easy :) Känns det bra kanske vi efteranmäler oss till Lätt C, men det märker vi.
Velvet hos Erika
Cruzidull är också under igångsättning och är jättepigg. Går inte att rida henne hemma (förutom på gårdsplanen typ) utan Eloss för då flyger hon typ i luften. Tanken med henne är att bara fortsätta att köra på och förhoppningsvis komma ut på lite tävlingar och så framöver. Behöver en ny sadel till henne först då Velvets inte alls ligger bra. Eller både hopp- och dressyrsadeln ligger bra, men dom åker bak så in i bängen. Dock är hon inte helt igång heller så vi ska köra på ett litet tag till innan vi åker och provar sadel.
Cruzidull på Lövåsen
Eloss har haft väldigt ont i sina framhovar då han går oskodd runt om. Det går bra på plant underlag men så fort det blir minsta lilla buckligt ömmar han direkt. Jag och min kompis var ute på en tur med han och Cruzidull i förrgår och då märktes det inget, så det var nog bara en period. Han ska så småningom sättas igång mer och mer och även få skor i fram. Han är jättepigg och tycker nog bara det är roligt att få komma ut lite :)
Eloss på ridskolan
Vad händer med mig då? Jag kör på för fullt i stallet. Typ hela dagarna går åt att ta hand om allt + motionera hästarna, men det är grymt roligt! :) Där emellan försöker jag trycka in lite plugg, körlektioner, vila och sånt typ. Går även och räknar mina sista dagar som sjuttonåring. Shit vad tiden går fort! På söndag är jag liksom 18, får göra typ vad jag vill, blir myndig, ja, nästan allt som man inte tänkt på förut! Känns lite nervöst samtidigt som det ska bli otroligt roligt och spännande. Dock är det lika med att det här blir sista året som jag och Velvet är ute på tävlingsbanorna innan jag och Cruzidull kör fullt ut. Jag kommer som tur är inte att sälja Velvet utan hon kommer att få stå kvar hos mig. Både jag och mamma känner att vi har varit med om alldeles för mycket med henne för att kunna göra oss av med henne. Vet att det kanske låter själviskt, men ni som såg henne för fem år sedan och vet hur hon var då kanske kan förstå i alla fall lite varför vi tänker som vi gör. Den lilla nerviga, spända och rädda ponnyn är idag en kaxig och otroligt underbar ponny som gör allt för en. Visst är hon väldig känslig och spänner sig lätt idag också, men det finns ett band mellan oss som ingen kan slita av. Det var som en sa till oss för några år sen "har man väl vunnit förtroendet hos sin Welsh (oavsett vilken typ) så gör den allt för dig sen", och det stämmer. För mig är Velvet perfekt och kommer alltid att vara det!
Oj, vad långt det blev! Men nu kanske ni hänger med lite mer om vad som har hänt och så :) Nu ska jag snart sova. Taggar inför en förmiddag på körskolan imorgon. Har körlektion klockan 11 men åker dit med mamma när hon ändå börjar jobba och kör lite teori. Har några faser kvar att klara av.
Ha det så bra!
/ Jozie

Ett steg fram,två steg tillbaka

Nu lägger jag snart av. Kämpar förgäves känns det som. Min älskade Cola var jätte varm och svullen i haserna när jag tog in henne så imorn blir det verkligen att ringa veterinären. Har visserligen sagt det ett tag nu jag vet ... Men förut har jag nog bara vart nojig, men nu var det verkligen sant. Tänk om hon aldrig kommer bli bra, tänk om hon har ont, det snurrar tusen tankar i mitt huvud. Jag har lovat Cola att jag ska göra allt för att hon ska bli bra och blir hon inte det lägger jag ner och promenadrider istället. Tusen andra tankar snurrar och jag tänker för mycket. Nån sommar vill komma och hålla mig sällskap? Annars nu så säger jag over and out för min del så hörs vi imorn. /Mirjam

Pinto 7 månader

Ja han blev 7 månader igår men tänkte inte på det då. Så tog lite nya bilder idag ist som jag tänkte visa er. Lillplutten blir bara större och större ;)






Colisen fick vara med hon också.

Alla <3ns dag!

Ja ni har väl inte heller missat att det är alla hjärtans dag idag vah?
Jag är inte så förtjust i sådana hära överdrivna dagar, man kan visa sin
kärlek precis lika mycket andra dagar ;)

Men säger väl ändå Glad Alla Hjärtans dag! <3
Kram Mirjam

God morgon

Klockan är nu cirkus 9 och jag har hunnit med att släppa ut hästarna och haft 70min körning med körskolan. Dock ringde klockan 5.45 imorses. Man jublar verkligen när den gör det på ett lov...
Idag blir det att ev. färga håret, sedan ska Cola ridas om hon inte är svulle och varm samt att mocka och göra klart i stallet vilket jag verkligen inte hann med imorses, usch lite ångest över det.

Ska äta klart nu och sedan gå ut,
kram på er <3

Måndag

Yey vi har hela en veckas lov vilket tyvärr säkerligen kommer gå fort. Cola såg lite bättre ut idag så valde att rida henne, hon hade tusen nerver utanpå och travade så fort hon fick chansen. Beauty börjar vänja sig vid att stå ute, och Pinto vänjer sig vid att stå ute i hagen med Cola. Idag har jag vart med min saknade och älskade vän Sanna, vi satt och roade oss med Tv-spel och jag har nog inte haft så roligt på riktigt länge. :-D. Så Sanna, det måste vi verkligen göra om ;-) <3 Imorgon väntar körlektion med körskolan och sedan hem å sova och skritta Colisen. Puss på er :-*

Shit, dålig bloggning vare jah...

Skulle egentligen bloggat igår men första gången så krånglade internet på telefonen och andra gången så försvann hela inlägget när jag hade skrivit klart så kände mig grymt oppep på det. Men ni överlevde väl det?

Igår så var vi i Uddevalla på torps och kollade Hööks, Elgigants, Sport Inn och Telia butiken. Hööks blev det lite, så som hönät med små maskor för att de inte ska kasta i sig maten (Var tänkt att det skulle hängas ute men insåg att jag inte hade nånstanns att hänga det x) Så fick bli inne i boxen hos Beauty), 3 slickstenar (för att sysselsätta Beauty och Pinto när de står i boxen) och vita ridbyxor till Markus. Telia köpte vi skal till telefonerna, för de hade inga sånna på Elgiganten tyvärr. Sport Inn blev det en varm och mysig fleecetröja.
Sedan lämnade vi av Markus hos en släkting som han ska va hos under veckanm och sedan blev det hemfärd med mat på Rasta utanför Tanum.

Idag har jag inte gjort så himla mycket, utan det vanliga såsom släppt ut Cola och Pinto, bärt vatten ut till hagen och in till Beauty, mockat och hävt in nytt strö. Så ikväll väntas att ta in Colisen då Pinto precis fick gå in, och det ska göras iordning mat och vatten.

Btw. så har jag klippt av mig ca. 30 cm av mitt långa hår och ser nu ut som nått katten släpat in :(

Ni får hade så bra så hörs vi kanske senare ;)
Kram kram

Riktigt dålig dag

Usch vilken hemskt dag, ska alldeles strax dra täcket över huvudet och glömma dagen. Allt gick verkligen hemskt, åkte av på fötterna som tur är. Men är rädd dör att jag drog upp en gammal skada som jag har i ena foten. Så har känt det pulsera sen jag kom hem och har nu lindat den. Planerna på att åka till ridhuset fick ställas in då Cola är varm och lite svullen på ena hasen. Känner att min otur kan vända till tur, att jag kan hitta glädje i det jag gör och inte bara känna att allt hela jäkla tiden går emot mig. Måste även ursäkta för att jag inte var på det bästa humöret efter ridningen och hoppas verkligen att ingen tog illa upp! Ne nu ska jag sova, imorgon väntar en ny dag. Kram

Fredag morgon

God morgon, sovit gott? Det har jag så det var svårt att gå upp i morses. Sen på det hade jag körlektion med körskolan, så hamnade i skolan Nästan en timma för tidigt. Men men vad gör man inte för körkortet. ;-) Idag taggar vi hoppning på skolan på stalldan, eller inte... Har verkligen ingen lust att rida men ska göra det bara fär att tänka på annat. Drömde att Cola hade så ont och att det inte skulle gå att göra nått åt det, resten kan ni räkna ut själva. Känns hemskt att veta att hon kan ha ont, men även veta att hon kanske inte har ont. Idag ska vi till ridhuset och rida henne lite, känns det konstigt så kommer ett mail skickas till veterinären, och ev åka in med henne. Vi får se vad tiden utvisar. Ne nu får ni ha en bra dag, kram kram

Dagen

Återbesöket på kliniken idag är nog det snabbaste vi varit på. Vi åkte dit, de kollade på det, la på nytt bandage och sen fick vi åka hem. Hon får alltså stå på box ytterligare en vecka då de ville ta det säkra före det osäkra så det verkligen läker som det ska. Men nästa vecka hopps vi på att hon ska få på sig sko igen. Cola börjar jag bli mer och mer fundersam över. Det låter kanske konstigt men känner på mig att hon har ont eller att det är nått som inte stämmer. Hon liksom står och vilar bakenbenen så att säga och inte tar ut stegen. Jag vet inte vad jag vill få förklarat. Ägnar idag tanken till min kära vän, och skänker henne en hel hög med styrke kramar <3 Over and out //Mirjam

Kablaaaam

Seriös rubrik jag vet ;)

Usch idag vare bitande kallt när man gick utanför dörren, även fast det inte var så himla super kallt så blåste det. Hästarna fick komma ut idag eller ja iaf Cola och Pinto, Bjuttis får stå inne.

Jag är ledig då jag inte började förens halv 1 och jag behövde åka från skara kvart i 1 så kändes onödigt att krångla mig till skolan för 15 min.
Så idag ska vi tillbaka med Beauty för återbesök och jag hoppas att de säger att hon är mycket bättre, så att hon iaf får komma ut i hagen.
Colisen ska ridas en sväng i ridhuset. Pinto... ja han får väl gå ute i hagen och se glad ut hela dan, och komma in till Beauty när vi kommer hem med henne :P

Nu får I hade så bra så hörs vi :)

Ja bloggningen ...

Ja på bloggfronten är jag inte så himla duktig känner jag. Har ingen lust just nu då ingen av hästarna är igång.

Imorgon ska vi tillbaka med Beauty och då får vi hoppas att de säger att hon är bra och att hon kan stå ute i hagen för just nu är hon inte rolig att hålla på med.

Cola får äntligen börja travas men hon känns inte alls bra, vet inte om det är för att hon är spänd, och att hon hoppar åt sidan i vartannat eller om det är hälta?
Men ska prata med våran veterinär imorn då vi har samma till Beauty som vi har till Cola.
Samt att pappa ska köra oss ner till ridhuset ( vilket annars tar 4 min att skritta till -.- ) så jag kan känna på henne ordentligt.


Kan bjuda på en halvbra bild som är tagen med mobilkamran för bara några min sen ;)

Nu får ni sova så gott, puss puss!

Tisdag

Nu sitter ni väl i skolan eller sover, själv står jag och väntar på bussen till skara. Börjar egentligen halv ett men fick gå hemifrån halv åtta eftersom annars kommer jag inte till skolan -.- Igår hände inte så mkt, och idag istället händer allt. Ska gå sent i skolan, ha körteori och rida Cola. Så vänta er ingen toppuppdatering från mig. Kram kram

Måndag imorn...

God dagens idag har bloggningen legat lågt inte så bra men hoppas ni klarar er! Idag har jag tagit det lite lugnt då jag känner mig krasslig, med ont i halsen och huvudvärk. Så idag har jag sysselsatt mig med att plugga, att ta han om hästarna och har även orkat skritta Cola och även travat lite smått:-D När jag stod och gjorde iordning henne fick jag nått sockerfall eller nått annat , började skaka och höll på att ramla ihop. Som tur var gick det över efter att jag skrittat Cola en stund. Nu har jag precis kollat klart på Once Upon a time och ska swappa kanal och sen på ponnyakuten. Sen blir det fysikplugg på högsta nivå. Får se om det blir några fler inlägg ikväll eller inte, Kram kram

Ytterligare en snöig dag

Snö, snö och ännu mera snö. Är glad över att vintern kom så sent i år för jag är redan trött på den! Hatar att det är så kallt också. Hade planer på att åka till ridhus idag med Velvet men jag och mamma vågar inte när vädret inte är helt pålitligt idag. Får väl se om jag kan gå en sväng med dom sen. Sen ska Velvet och Cruzidull sättas igång på allvar nu i veckan så gott det går och sen köra vidare på det. Eloss kommer igång allt eftersom :) Jag är lite sugen på att dra till Grevagården idag och kolla lite på elittävlingen för häst, men får tyvärr stå över det. Har fysikprov imorgon och jag är inte helt frisk än från min förkylning. Ha det så bra!
/ Jozie

Vinter -.-

Usch verkligen hemskt kallt ut och allt bara fryser -.- Vi fick putta in bilen i garaget färden startade inte, fick hacka upp Colas box för den hade frusit, det förbannade vattnet bara fryser, och det är svårt att veta vad hästarna ska ha för täcken på sig. Hade gärna hatt de stackars hästarna här inne i värmen istället! Ne jag har ingen bra dag idag. Idag har jag faktiskt pluggat det mesta av dan och jag tror.. att jag fattar :-D Sen har jag även grejer med bloggen som ni har märkt, och jag är som sagt inte klar. Jag är inte som alla andra och kollar på Melodifestivalen idag, jag totalvägrar att se det (a) Vi får höras imorgon,känner att jag bara pratar om ingenting x) Kram på er!

Nordpolen

Känns ungefär som att Sverige ligger granne med nordpolen idag. Fy fasen vad kallt det är och har varit! Var ute en sväng på en otroligt het Velvet, men det var så kallt och underlaget är ju inte det bästa, så blev bara skritt. Eller ja, Velvet varierade lite mellan passage, samlad trav, trav, ökad trav, ja, ni fattar. Hon var pigg! Cruzidull och Eloss fick sig en liten promenad. Mamma gick med Eloss medan jag gick med en överladdad Cruzidull. Stallet var jättekallt och jag är lite orolig för Cruzidull då hon inte har något stalltäcke utan bara ett fleécetäcke. Hon har varit varm och så men nu när det är så kallt är man ju lite extra spänd. Usch, jag tänker verkligen jättemycket på hästarna, lite för mycket. Men ja, det är väl bra det med. Mamma och jag ska köpa ett stalltäcke till Cruzzan snart och då kan jag ju slappna av på den fronten i alla fall :) Håller just nu på och ser på Melodifestivalen. Inga speciellt bra låtar enligt mig. Får hoppas att det blir bättre längre in i tävlingen. Brukar ju vara lite segt i början. Ni får ha en fortsatt bra kväll! :)
/ Jozie

Lördag

Bloggen har ändrats lite nu under morgonen, den är inte i närheten av klar men jag hoppas att den ska bli klar inom snar framtid. Min lördag ser lugn ut, det blir till att plugga, plugga och återigen plugga. Ska även hinna med att skritta Colisen en sväng. Jag var uppe och släppte ut hästarna i morses, Beauty hatar verkligen att stå inne men det är juh för hennes eget bästa så jag hoppas hon lugnar ner sig lite. Hon springer visserligen inte runt, men gnäggar och stressar. Ne måste återgå till mina fysikböcker, Ciao!

Trött...

God kväll eller god natt, är precis hemkommen efter en kväll i gott umgänge. Vi har åkt skridskor och haft grillkväll, en bra avslutning på dan. Jag hoppas ni har haft em riktigt bra dag! Bloggar mer imorgon kram och God natt på er :-)

Klinikbesöket

Besöket på kliniken blev längre än väntat. Började med att lasta av och ställa in henne i boxen för att därefter vänta på våran veterinär Torun. När hon kom så berättade jag vad jag har märkt av på Beauty. Eftersom svullnaden har vart i benet och det är det hon har reagerat när man tryckt så fick vi börja i spring gången. Där fick jag visa upp henne i skritt och trav, och där såg Torun att nått var fel. Så de gjorde böjprov på henne, såg lite på ena frambenen men inget som gör skillnad. Men Beautya högra bakben haltade hon ju på. Så fick ta in och fungera henne, där såg hon ännu tydligare hältan i båda varven. I högra varvet fick jag ta in henne på liten volt mest för att se hur hon reagerade och då blev det jobbigt tyckte Beauty. Därefter röntga dem benet för de trodde hon hade en spricka i griffelbenet, men som tur var hittade dem ingenting. Dock en liten kanal i hojen men då hon inte reagerat när de tryckt med visitertången så trodde de inte att de var nått där. Så då valde de att bedöva från kotleden och neråt, det gillade inte Beauty utan vevade lite med benet när de skulle sticka henne men de fick stulit henne iaf. Sen fick vi vänta 10 min så det skulle verka, men det hade inte hänt nånting efter de minutrarna så fick vänta ytligare 10 min och då hade det tagit lite iaf. Fungerade henne igen och då hade det blivit lite bättre men inte helt. Efter det så verkade de lite fundersamma men valde att ultraljuda nagelband och griffelbenet och där hittade de ingenting mera än en gammal ärrvävnad, så de valde att be hovslagaren att kolla. De drog av skon och hittade ett litet litet hål som hovslagaren följde och vad hittade dem där? Jo en hovböld. Så nu hittade vi äntligen orsaken och stack hål på den och sprutade joddlösning, uttryck kommer en massa äckligt var som legat och tryckt. De valde att inte gröpa ur eftersom läkningen går fortare då. Självklart gjordes det som var bäst för hästen. De sjösatte på bandage och nu står hon bandagerad fram till nästa torsdag då vi ska tillbaka för koll och byte av bandage. Nu får hon stå på boxvila fram till dess, metacam i fem dagar och en smörja för ärrvävnaden. Vårat besök tog över 4 h men ta den tid som behövs för våran älskade Beauty. Over and out <3

Åh, blir så sur!

Hade skrivit klart målen med Velvet och skulle bara lägga in en bild då jag klickar fel och allt försvinner?! Så ni får ursäkta mig, men jag är jättetrött nu och orkar inte skriva om allt igen. Det kommer förhoppningsvis imorgon istället :) Kram på er underbara bloggläsare! / Jozie

Still sick..

Ja, som rubriken lyder är jag fortfarande sjuk. Förkylningen vill verkligen inte släppa! Har därför varit hemma från skolan idag också. Mest legat i soffan framför tv:n och inte gjort någonting. Slappat, tagit det lugnt och just det, pluggat lite med. Har även varit ute i stallet en liten sväng då det började snöa och mamma sa att om jag orkade så skulle det gå snabbare att få in hästarna. Sagt och gjort! Var otroligt härligt att vara ute hos dom. Hästarna ger mig alltid ny energi och glädje varje dag och jag är hur glad och lycklig som helst över att jag får ha dom i mitt liv. Utan dom skulle mitt liv inte se mycket ut. Velvet har inte feber längre och är superpigg, så ska försöka sätta igång henne nu ordentligt under helgen. Hon var ju hyfsat igång innan och sen har hon motionerat sig ordentligt i hagen, så det ska nog inte vara några problem. Dock tar jag det väldigt försiktigt i några dagar först innan vi kör igång på allvar. Är ju sista året för oss nu så får vi bara vara friska så kommer vi tävla en hel del under året :) Cruzidull var inga anmärkningar på. Hon vill aldrig äta sitt hö när hon kommer in. Inte förrän efter hon har fått sitt kraftfoder. Kelade lite med henne i boxen när jag ändå skulle kratsa hovarna och då la hon sitt huvud på mitt? Haha, knashäst! Hon är grymt social, älskar att bita i mina dragkedjor och allt som sticker ut på min jacka. Bäbisfasoner! :) Eloss har haft och har väldigt ont i framhovarna när han går. Det går bra på plant underlag, men i hagen som fortfarande är ojämn ömmar han en del. Mamma sa även att han var varm i det vänstra frambenet igår, så jag kände över honom men han kändes jättefin i dom och han gick mycket bättre idag. Kan vara att det har kommit mera snö :) Tänkte lägga upp mina mål med hästarna nu efteråt, så håll utkik! :) / Jozie

Blogga vare ja ...

Sitter nu och väntar på nån tråkig föreläsning om energi tror jag. Sen vid 12 åker jag hem och sedan vidare till Husaby hästklinik med Beauty. Nu har hon blivit bättre men litar inte på att hon är helt bra. Så bäst att få henne kollar. Idag kommer hovis och slår på Colas tappsko så vi äntligen kan fortsätta skritta henne, för nu är hon riktigt, riktigt piggelin. Men vi får höras i kväll så ska jag tell you vad de sa om Beauty, och om jag överlevde ridturen på Colisen. Kram kram

Sjuk

Åh, jag bara älskar att vara sjuk! Eller inte.. Är dunderförkyld och ligger hemma med feber. Pratar som en mås också. Sorry för dålig uppdatering från min sida. Har inte haft någon ork alls och har egentligen inte nu heller, men kände att det var dags att få lite skärpning med bloggandet från min sida. Var ju på Pay and Jump med Cruzidull i lördags i Falköping. Gick bra och jag är nöjd. Hon tycker dock inte om ponnisar har jag märkt och framför allt inte att möta dom. Möte en ponny en gång och då stegrade hon och sen på framhoppningen så fick jag rida emellan två stycken och då tog hon världens hopp mellan dom. Knashäst! Men hon var felfri i båda rundorna och hoppade jättebra! Dock fick jag hoppa om andra rundan då dom hade ändrat hindrerna och hon fick syn på det när hon hade hoppat och hoppade lite väl mycket då. Jag var inte alls berädd på det, så det slutade med att jag käkade grus :P Men jag fick hoppa en gång till efter det och då var vi felfria :) Dock måste hon ha en ny sadel då Velvets åker bak och då får jag automatiskt en extra skjuts när hon hoppar. Så eventuellt drar jag och mamma till Skövde på sportlovet med Cruzzan och letar lite sadlar. Nej, nu ska jag försöka bli frisk. Lägger upp ett inlägg om mina mål med båda hästarna ikväll. Vi ses! :)
/ Jozie


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus