Power walk

Jennifer och Jag har precis kommigt hem efter att ha powerwalkat, eller promenerat. Helt underbart väder och inte för varmt så det var helt underbart. Innan promenaden var vi och släppte ut hästarna och åt frukost. Beauty har blivit så pigg och glad och ska hela tiden hålla koll på vad vi gör och det är så himla roligt att se. Idag ska vi gå med Beauty, släppa av Jennifer och Linnnea på åget och sen inhandla lite foder till Dior. Vi får höras senare see yaa

Bil spel

Sitter här hemma son treåringar och spelar bilspel. Fick nämligen reda på idag att vi är lediga imorgon så Jennifer och Linnea stannar en extra dag :-D Tyvärr åker de hem imorgon... :-( Dagen har vart ganska lugn, har slått stolp så Dior får en egen hage på fredag när hon kommer. Vi har även vart hos Dior och jag har ridit lektion. Resten av kvällen spenderas här i soffan. Vi hörs :-D

God morgon

God morgon på er, hur har ni det såhär på morgonen??
Jag mår toppen, har lite träningvärk men annars fint.

Har precis släppt ut hästarna och sitter nu inne i soffan med datorn i knät, en helt okey morgon ;)

Idag ska vi slå nya stolp till hagen för Dior och vi ska iväg till Mariestad för att jag ska rida lektion med Dior.
Sen ska vi troligtvis skjutsa Jennifer och Linnea till tåget, och sen ev. tillbaka till Falköping.

Vi får höras

Presentation av Dior

Kanske ska presentera min lilla unghäst Dior. Hon är ett sto född 2007, 166 i mkh och är efter Saint Amour.
Hon är inte testad på treårstestet utan har utbildats långsamt och försiktigt.
Så hon har inte gjort så mycket men hoppar med lätthet och spänst.
Hon är ett sto med lite egenheter för sig och kan hoppa åt sidan och bocka lite. Man får rida henne med mycket ben och lite lite hand.
Hon är en riktigt mysig individ och jag hopas att vi ska kunna visa framfötterna på tävlingsbanorna inom några år.

I'm alive, I promise

Hej har ni saknat mig. Ne det tror jag inte eller hur? ;)

Idag har det var en händelserik dag, i morses vaknade jag i ren panik över att jag försovit mig men insåg att jag vaknat 30 min innan väckarklockan. Valde att ligga kvar men insåg att det inte funkar så gick ut och släppte ut hästarna lite tidigare och sprang sen en sväng.
Mina söta kompisar kom upp mellan 8.30-10 nån gång och sen väntade vi bara på att åka till Mariestad för att rida min nya häst.

Gick relativt bra, red bara motion för att känna igenom henne. Hon var pigg och lite sprallig men inget jag brydde mig om och fick genom det mesta.
Sen skulle min bror prova henne och det gick bra till en början de skritta och trava, hon var lite tittig och sedan provad han galopp och då blev hon fjantig och fick Markus ur balans och sedan bocksprång på det. Efter en liten stund flög han tyvärr av och landade med sidan av ryggen på en stock.
Efter det fick jag hoppa upp igen och rida genom det som hon trodde hon kunde komma undan med.

Markus mår bara bra och är väl lite öm men vad förväntar man sig.

Bilder kommer nog senare, för nu måste jag gå ut och släppa in hästarna där ute :P

See yaa :D

Bloggeli blogg

Bloggar inte så aktivt tyvärr men jag försöker. Tanken är nog att jag ska börja blogga på en egen/ en till blogg men vi får se.

Vad ska ni göra idag då?
Själv så är det praktik som gäller från 8.30-15.00 ev. Lite tidigare.
Sen kommer pappa runt 17 och då ska vi åka hem till lilla kinnekulle ;-)
Sen vid 19 hämta mina söta vänner från tåget i hällekis för att sedan va med dem hela helgen :-D
Mer i helgen så ska jag till nya hästen båda dagarna och sen tillbaka till Falköping på söndag.

Ni får ha det så bra så länge, kram

Ps. Fick bli en bild på Nalle Josefina mosters katt.

Pizza

Nu har vi precis käkat pizza och korv med bröd eftersom vi har hungrat sen lunchtid.
Josefin är lat som inte orkar blogga.

Josefina hästar fick vila idag då det är riktigt tråkigt april väder.

Tänkte bara berätta att vi lever
See yaa

Inväntar pizza

Precis hoppat ur duschen, och precis satt in pizzorna i ugnen.
Josefin hon duschar medans pizzorna blir varma.

Vädret har vart bajs sen vi kom hem så promenerade bara med Velvet och Cruzzidul. Elis fick vila.

Saknar allt hem lite men skönt att vara hemifrån. Ne nu måste jag diska lite bestick så vi har nått att äta med. 😉

Hörs

Jaha

Jaha bakslag igen, nu går Beauty på behandling för kotledsinflammationer i båda fram. Så vi ska tillbaka om 4 veckor.
Lovar att jag snart bygger ett hus och ett stall precis bredvid kliniken! Är så grymt trött på det här!

Nu i helgen kommer mina efterlängtade vänner i från Göteborg. Kan säga att det är välbehövligt, behöver tänka på lite annat.

Praktiken är väl ganska chill egentligen eftersom vi bara mockar hela dagarna, och när vi är klara med det så gör vi inte så mycket.

Blev ganska krångligt och jobbigt inlägg men hoppas ni tycker det är okey?!

Kram M



God morgon

Idag är jag super trött och hade tydligen somnat till filmen igår. Hoppas verkligen ni har sovit gott. Nu taggar vi praktik, men först ära frukost och ge hästarna frukost plus släppa ut :-) See yaa

Hej igen

Sitter här och är hängare åt Josefine då hon putsar sitt träns. Hon ska nämligen träna för Niklas Arvidsson imorgon. Uppdatering om detta kommer troligtvis imorgon. Är lite ledsen såhär nu på kvällen eftersom saknaden efter Cola bara växer och växer för varje dag som går.

punkt

Blev nerskickad från loftet eftersom jag är dammkänslig och där uppe samlar de ihop gammalt hö och halm. Så står och fyller på vatten hos hästarna istället :-P Så tänkte uppdatera er om detta ;-)

Fika

Sitter nu och har fika paus. Idag känns kroppen seg och tung så är inte alls sugen på det här. Men det är bara två veckor kvar så let's go :-) Idag vet jag inte riktigt planen för Josses hästar men vet att för Beautys del är det skrittrunda.

Beauty idag

Beauty fick gå lite markarbete eftersom jag ville se hur hon går på bommarna nu efter en vecka. Hade tre bommar på ena diagonalen och två bommar på andra diagonalen. Markus red fram i skritt, trav och galopp. För att sedan gå över till bommarna. Eftersom hon inte gått i ridhuset på nån vecka, och bara ridits ute så var hon lite laddad på bommarna, och inte helt med med bakbenen. Så det blev lite sladdigt i början men Markus lyckades få genom det med och kom perfekt på bommarna varje gång. Han började att trava över bommarna i båda varv medans jag kortade, längde med mera och han lyckades hela tiden få henne att bjuda ärligt och sträcka sig över bommarna, men även korta sig var inga problem. Han gjorde även samma sak i galopp. Att jag kortade och längde bommarna medans han red och han lyckades hemma tiden få henne att gå ärligt. Sedan travade han av henne i en låg och rund form. För att sedan skritta av och stretcha henne hemma. See yaa

Shutter Island

Är framme och har landat. Josse vill kolla på halv skräckis och jag låter henne göra det. Jag själv är rätt nervigt av mig och klarar inte riktigt av filmer som är mera skräckis men det får funka.

På väg

Är påväg tillbaka till Falköping nu eftersom det är praktik imorgon igen, men kommer hem om fredagen. Kommer att stanna hela veckan denna gången, men jag hoppas inte det blir några problem hemma. Vi ska bo på gården och jag hoppas kunna uppdatera er dagligen. Men vi får se hur deras internet funkar. Denna veckan ska Markus träna med Beauty, samt så ska Beauty och Pinto till kliniken. Hoppas verkligen att det går bra. Men det ska inte vara några problem men man vet aldrig.

Påväg hem

Är påväg hem från att ha ridit den nya hästen. Gick riktigt bra idag och har så smått börjat hitta knappar och se vad hon kan exakt. Började skritta fram och känna på henne i skritten, lite volter, halter och halvhalter. För att sedan börja jogga fram, låta * hitta formen själv, bara sitta med mjuka händer och hålla om helt enkelt. Här var * lite springig, * hade stått några dar så det var inte konstigt. Men hästen var ganska med ändå. Jobbade traven en stund för att sedan jobba i galoppen. Jag har en stark och svag sida och det utnyttjar hästen lite. Med avsaktningar och igångsättningar, volter och halvhalter fick jag tillslut en häst som slappnade av och sökte sig nedåt. Tror att detta kommer bli riktigt bra när vi kommit på varandra helt. Vi går höras :-)

Antar att ni är nyfikna

Förmodar att ni är nyfikna på min nya häst som anländer 2:ar Maj. Har tyvärr inga bilder just nu men har ett antal filmer och här kan ni faktiskt få en. 
Hästen är en mysig plutt som inte helt kan ersätta Cola eftersom det inte går!
Cola kommer alltid vara bättre än alla andra!!
Vet att det inte ser så himla bra ut, men man rider och utvecklas för var dag som går ;)

Tävling


Tävla här ----->  http://teamjumpers.se/2012/april/tavling-cheval.html

Bilden är även en länk :)

God morgon

Har suttit nerbäddad här i soffan ett tag. Jag tog ut hästarna i morses och Beauty går i hagen och letar efter Cola, Pinto ja... Han blev arg över att Beauty fick gå ut sist och han fick vara själv en minut eller nått.

Idag är det äckligt tråkigt väder så tänkte stanna inne om Markus inte vill att jag ska rida, men vi får se.

Kram

Det här med försäkringar

Ni som läser och har era hästar försäkrade, vad har ni dem försäkrade i?

Jag som är ung och ganska oinsatt i det här måste nu stå på egna ben och har övertagit den nya hästens gamla försäkring. Enligt ägaren och säljare är denna försäkringen bättre (Folksam) än agrias försäkring som vi har de andra hästarna försäkrade i.

Vet ni vad de försäkringsbolagen har för särskilda bestämmelser och annat som är knas? Vilket anser ni är bäst och kan erbjuda mest för ett lägre pris?

Hemma hemma

Äntligen är jag hemma. Har precis myst ner mig i soffan med chipspåsen och let's Dance på tv. Vad gör ni nu i kväll? Ska spendera helgen hemma och på söndag sKa vi prova våra sadlar på hästen och sen ska jag tillbaka till Falköping. Ni får ha en bra kväll Kram

19 april

Hej hoppas ni har en bättre dag än vad jag har.
Idag kom den dagen som man aldrig ville skulle komma, idag fick Cola lämna jord livet och äntligen komma till de evigt gröna ängarna.
Min älskade prinsessa, usch jag var inte med och lämnade henne utan är här i Falköping. Känner att jag har svikit henne, jag följde inte med henne till slutet. Jag hoppas hon har det bättre där hon är nu, hon är värd att få det bästa. Det var hemskt att se henne varje dag och veta att hon hade ont, man såg det väldigt tydligt på henne.
Cola om du på nått sätt får nys om detta ska du veta att jag älskar dig av hela mitt hjärta, och tårarna rinner nu när du inte finns hos mig! <3 Usch har fällt många tårar, och ännu flera kommer det bli.
Nu tänkte jag krypa i sängs, Josse hon duschar och även hon ska hoppa i säng.
Imorgon så ska jag åka hem och deppa ihop över Cola och vi ska även under helgen prova våra sadlar på den nya hästen.
Förstår att ni tänker att jag skaffade en ny häst lite för tidigt och bla bla bla. Men jag blev erbjuden denna och det var många som ville kolla på den. Men får inte hem den förens om två veckor, så vi ska prova sadlarna hos den som har henne just nu.
See ya

Något positivt i allt det ledsna

Woooopa skrev precis på papperna på en lovande 5-åring. Mer får ni veta senare :-P

Sleep

Just nu in väntar jag och Mirjam John Blund på mitt nystädade rum. Imorgon väntar första praktikdagen på Falbygdens Stuteri. Kommer nog bli väldigt bra, hoppas jag :) Sorry för kort inlägg, lägger in ett längre imorgon :)
/ Jozie

Min vackra prinsessa



Har idag skämt bort min tjej med godis, gos ordentlig rykt och en promenad. Känns hemskt att åka iväg på praktik men det går inte bara att ställa in.
Har även satt klart staketet förut så Pinto också får springa i stor hage.
Snart bär det av till Josefine, kommer hem på tisdag kväll igen då vi ska iväg på en sak på onsdag morgon för att åka tillbaka till falköping på onsdag eftermiddag.

Ni får ha de så bra så länge :)

Halloj

Jag har vart vaken ett tag men har inte orkat blogga förens nu. Har ordentlig värk i handleder och kan väl böja dem men det gör ont. Så har handledsskydd på ena armen för att klara av dagen :) Igår så satte vi upp stolp och satte dit isalatorer, men vi hade tydligen inte tillräklig med tråd. Hästarna fick smaka lite grönt i sommarhagen. Stod och borstade på Cola väldigt länge i går kväll, tårarna började rinna och de slutade inte förens jag hade somnat. Idag ska det borstas på Cola, hon ska få gå promenad. Jag ska packa och sen får vi väl se vad som händer. Vi får höras :)

Hur tar ni det här?

Hur skulle ni läsare göra om ni var tvungna att ta bort eran bästa vän? Skulle ni lägga av totalt med hästarna eller väljer ni att ge det tid, eller kanske helt enkelt väljer att köpa ny med en gång? Jag anser att det är nog beroende på gång till gång, och hur lång tid det har gått och hur engagerad man är i sin sport. Jag själv har väl kollat lite smått på hästar men inte känt att det är nått som kommer passa mig. Men jag vet att jag bara inte kan ge upp. Ger jag upp tappar jag allt som har med mig själv att göra. Men jag tänker inte sitta här och säga vad som är rätt och fel, visst det känns men man måste tänka att man gör det för deras skull iallafall i det här fallet. Jag kanske inte har visat hur jag känner, men här hemma har jag vart helt förstörd och inte alls sugen på nått. Men jag kan inte ge upp för hennes skull. Jag måste fortsätta kämpa, fortsätta stå på mig och känna att hon hela tiden kommer vara med mig trots att hon är borta. Man lär sig hela tiden nya saker när det händer saker runt om en. Vet inte riktigt vad jag ville med inlägget men ändå :)

Lördag

Tog faktiskt sovmorgon i morses, dock lite länge. Men men... Sen blev det promenad med Beauty och Pinto, sen plocka sten i nya hagen och nu har vi ätit. Har även tömt och grejat med kameran. Tog kortet åt fel hål med mobilen och det går inte att fixa men ni överlever va? :-)

Stallchefen

Puh! Äntligen klar med allt som stod på schemat idag. Först ut: skolan med kunskapsprov i stallet hela dagen. Vi skulle haft mycket mer än det vi hade, men då lärare var sjuka och de saknade personal så slapp vi en del :) Det vi gjorde var att longera, palpera framben och sela/tillpassa/spänna för för skolkörning. Blev godkänd i allt, tack och lov! Kom hem några minuter efter fyra och tog det lite lugnt. Sen har jag fått jobba! Min mamma opererades igår så jag fick köpa lecablock till stallet och bära in i bilen + stallet och sen har jag gjort hela stallet. Hann därför inte rida något idag :( Men, då har jag något att se fram emot imorgon ;) Kvart över åtta ska vi dra och hämta hö imorgon och sen blir det väl heldag i stallet typ. Måste städa mitt rum också, eftersom Mirjam kommer på söndag :) Haha, okej, kanske inte världens roligaste inlägg, men nu är ni lite med igen ;) Slänger med en bild på världens finaste räserponny dagen innan tävlingen, alltså är den tagen i söndags ;)

Rubrik

Efter att ha varit i stallet hela kvällen. Ridit Beauty, putsat och gjort Cola ren. Samt vart ute och sprungit så har jag precis slagit mig ner med chipspåsen i knät och Let's Dance :-) Vad ska ni hitta på ikväll då? Beauty var bara stel och konstig idag, hon ville inte ta för sit över bommarna. Men valde att rida ut sen i stället då jag får upp det positiva i henne. Helt osammanhängande text men ni överlever :-) Se yaa

Brevet man aldrig vill ha

Sitter här med tårarna brinnande bakom ögonlocken, och ett intyg på att det är dags. Cola ska få vandra vidare till de evig gröna ängarna, hon kommer få hälsa på alla gamla vänner och hon kommer framförallt slippa att ha ont. Att mista sin bästa vän tar hårt, trodde jag hade smällt det men nej... Man smälter det nog aldrig helt. Vet inte vad jag ska säga mer, ska ut i stallet och pyssla med hästarna hela kvällen.

God dagens

Hallojs, sovit gott? Det kan jag säga att jag har gjort. Pluggade aset av mig igår när jag kom hem, kan säga att det inte gick in någonting förutom att djupa böjsenan fäster på baksida/undersidan av hoven. Idag ska jag rida Beauty dressyr/markarbete i ridhuset, sen borsta rent Cola eftersom hon ligger ner såpass mycket nu och blir väldigt skitig. Kram

Lycklig :-D

Sjukt jäkla lycklig just nu. Mer får ni inte veta än :-D

I'm back

Har ni saknat mig? Måste tyvärr ärligt erkänna att jag har varit rätt så lat nu det sista och inte orkat blogga. Sorry! Mirjam har fått seriösa utbrott på mig så nu fasen var jag tvungen att ta tummen ur och börja blogga igen! Har hänt rätt så mycket på sistone, men tänkte ta det i ett inlägg på datan istället för på mobilen. Blir mycket lättare då :) Står just nu och väntar på bussen som ska ta mig halva vägen till skolan, sen får jag gå resten. Idag har vi studiebesök som Mirjam skrev förut och jag har även min sista kemilektion idag. Känns så grymt skönt! Kommer att gå från att ha gått till halv fem fyra dagar i veckan till att vara ledig typ två dagar varje vecka. Känns inte helt fel! ;) Måste bara berätta om min dröm inatt. Åh, jag hatar drömmar som känns så verkliga att du måste känna och tänka efter om det verkligen är sant när du vaknar. Okej, inte om dem är positiva då, men negativa - usch! Drömde om att Eloss dog på något konstigt sätt och sen fick vi plötsligt flytta hästarna till ett gammalt stall med lågt i tak och dålig ventilation. Usch! Tur att det inte var IRL! Nej, nu hoppas jag att bussen kan komma snart så att jag kan få äta i skolan med Mirris :) Ha det så bra!
/ Jozie

Ja...

Sitter i skolan ca 4 timmar innan jag ska vara här. Men hade körning med körskolan i morses så då blev det så. Idag ska vi på studie besök på Nygårdens stuteri och sen slutar jag. Så en grymt onödig men spännande dag väntar. Imorgon så har vi kunskapsprov i stallet och jag kan inget, usch blir nervös bara jag tänker på det :-S Ni får ha det så bra så länge

Så var denna dagen över

Shit jag börjar ta tag i mitt liv, idag har det var skola, övningenskörning med pappa, scouter, stallet och har även vart ute och joggat. Markus promenerade bara med Beauty tyvärr, men jag hoppas verkligen verkligen att han rider henne imorgon när han kommer hem. För sen ska vi iväg vid kvart över sex och är väl inte hemma förens halv nio-nio nån gång. Föreläsningen var grymt bra och jag ska försöka sammanfatta den för er i helgen, sant ladda upp filmer med mera ;-) Drar även till Josse i helgen, spännande :-D Nu ska jag sova Puss

Söt vän blir äldre

Det är inte bara jag som blir äldre. Min söta vän Linnea fyller 17, nästa år 18. Hoppas du får en helt underbar dag bästaste du :-D

11 april

Konstigt nog tycker jag det är mysig när det regnar såhär ute. Men gillar inte att det blir klenigt ute... Idag känns dagen ganska ovärd, har nån lektion nu direkt som vi inte ens får betyg i och sen ska vi sitta på nån föreläsning i 4 timmer för nån Edmond Hickey, nån som vem det är? Sen blir det hem och antingen göra ingenting och spring eller scouter och sedan ut och springa. Har inte bestämt mig än. Nu ska jag sova en sväng, eller iaf försöka. Inte lätt på bussen ;-)

Hål

Håltimme var det ja... Har inget att göra och de andra sitter och jobbar på en inlämning. Bara att se glad ut...

Måndag, ne vänta det är Tisdag ;-)

Usch dåligt väder idag igen. Fick byta täcke på hästarna i mousse eftersom de stod med fleecetäcken och/ stalltäcke. De var hela genomblöta och frös igår när jag tog in dem. Så idag så får Cola vintertäcke och Beauty får regn och stalltäcke. Markus tränar ikväll med Beauty som sagt men fick precis veta att han tränar en timme senare och det är lite skönt. Så hinner vi komma hem och landa efter skola och jobbdag. Sitter just nu på bussen eftersom det är skola idag. Är lite avis på de som är hemma men men. Praktiken börjar näst vecka så det är skönt :-D Nu ska jag sluta babbla så hörs vi Ciao

Dagen blev inte som tänkt

Fick runt lunchtid ändra om hela planeringen för dagen, då det dök upp nått mycket roligare. Men har hunnit byta i tvättmaskin, diskmaskin och diskat allt fin porslin vi använde igår. Samt ta stallet och pyssla om Cola en stund. Sen hann jag även ut och jogga en sväng och det har jag inte gjort på flera månader så det känns skönt. Men nu blir det sängen för hela slanten då det är skola imorgon .. Sov så sött <3

Beauty gick kanoners

Visade som sagt mamma hur man tömkör Beauty, eftersom mamma aldrig har gjort det. Beauty gick jättebra och var pigg och tyckte det var superkul. Gick bara en liten runda eftersom det började snö/regna. Tränade mest på att få henne att lyssna på rösten både framåt och bakåt. Kan säga att hon bara blev bättre och bättre. Så är jättenöjd med henne. Imorgon ska hon hoppa för Erika med Markus i sadeln. Jag får vara fotfolk ;-)

Tror jag har kommit på det :D

Ett projektarbete alltså. Att köra in Beauty kanske skulle vara nått. Så hon får göra lite annat eftersom de tycker det är roligt med olika arbeten. Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar så ska hon få gå ut och tömköra Beauty lite, hon är lika tagga på det om inte mer än jag vad jag är ;D Måste gå hörs sen

Måndag morgon

Det känns underbart att det är röd dag idag, behöver endag till att vila. Idag var jag faktiskt pigg när jag gick upp, och nu sitter jag och kollar barnprogram. Hästarna hade bråttom ut i morses, särskilt Beauty, det lät som om hon skulle sparka sönder hela boxen... Idag ska jag borsta iordning lerhögen Cola, och städa lite ute i sadelkamaren samt duschspiltan. Kankse tvätta benskydd också. Hmm vi får se ;)

Beauty idag

Jag vet inre vad jag ska säga. Hon hoppade jättebra men jag bara satt där och var helt nån annan stans. Det är inte samma känsla att sitta på Beauty son det är att sitta på Cola. Jag vill inte ha nån annan än Cola och jag tycker inte det är roligt längre. Hon har stulit en del av mitt hjärta, och den delen kommer jag inte få tillbaka. Beauty hoppa felfritt iallafall men vi fick inget flyt och hon gick i fel galopp under vissa sträckor. Lätt bana med konstiga svängar, och trångt var det. Nu kommer jag ihåg vrf jag aldrig vill åka på sådana här klubbhoppningar. Skriver en mera utförlig text on Beauty imorgon. God natt <3

Friiii som fågel,

Sjunger de i Rasmus på luffen på Tv, det är början till varmt ute och hästarna är ute och njuter. Jag själv ska äta frukost och sen gå ut och göra iordning Beauty för att sedan åka ner till klubben och hoppa på deras clearound påskhoppning. Anmäld till 80-90 och Beauty har,stått två dagar, det här blir spännande ;-) Vi hörs Kram

Avslutar påskafton

Renovering

Förlåt för röran men ska fixa detta;)

Uppdat: Är det något som är bra på det här med designer som kan hjälpa mig because I'm LOST! Snälla hör av er <3

Man blir inte äldre än vad man känner sig ;-)

God morgon

Jag har precis släppt ut hästarna i snön. Pinto var galet busig efter,att ha stått inne sen 14 igår pågrund av vädret. GLAD PÅSK TILL ER!!! Så nu glömmer jag inte det. Idag ska vi äta påskmiddag med farmor så blir ingen ridning idag heller. Beauty kommer vara galet pigg på söndag så just nu är jag glad över att jag anmälde mig till två klasser. Men är inte så taggad just nu om det tänker fortsätta vara snö ute. Vi får höras sen

Colas åkomma

Cola är diagnostiserad med "Kissing spines". För mig som vet vad det är är det inte så svårt men för er som inte vet vad det är tänker jag nu berätta.


Något som tyvärr alla inte är medvetna om är dock att ca 70% av alla ridhästar har kissing spines, utan att visa några som helst symptom. I många fall är det så att hästens röntgas för ngt helt annat, försäljning tex, och man upptäcker då hur det ligger till. Många hästägare ser detta som ett rött skynke och får då sina hästar utdömda, trots att de tidigare inte ens märkt att hästen hade KS. Man har räknat ut att ca 5 % av alla hästar med KS har problem relaterat till skadan.

Kissing spines eller KS som det kallas betyder att tornutskotten i hästens bröst-och ländrygg ligger för nära varandra. Denna "kontakten" ska normalt sett inte finnas och kan i vissa fall orsaka hästen smärta vid ridning.

taget från : http://www.fysiotherapie-paard.com/nieuwsbrief/nieuwsnr16.htm

Varför hästar får KS finns det olika teorier om, ärftlighet finns säkert med i bilden, liksom felaktig belastning av ryggen under ridning. Det är mycket vitkigt att man har en sadel som passar hästen och att man rider på ett sånt sätt att ryggraden får så lite belastning som möjligt. Hästen är från början inte skapt för att bära upp ryttare och därför är det superviktigt att man arbetar upp ryggmusklerna ordentligt.

KS kan alltså vara av olika grad, men merparten av alla drabbade hästar klarar sig utmärkt och ryttaren vet i de flesta fallen inte ens om skadan. Därför tycker jag att alla borde tänka sig för en extra gång innan man dömer ut sin häst. Ibland kan man inte bara stirra sig blind på vad röntgenplåtarna säger utan istället göra en bedömning utifrån varje individ. FLERA hästar på elitnivå inom både hoppning och dressyr lider av detta men påverkas inte alls.

Tyvärr har Cola drabbats av ovanligt mycket av denna åkomman och det finns inte så mycket för oss att göra. Hon har haft detta innan hon kom till oss, men allt ändras när man byter äger och då kan detta visa sig. Veterinärerna säger att jag har gjrot det jag kunnat för henne men det funkade helt enkelt inte, just nu är det bara att vänta.

Träningen med Beauty

Kanske ska berätta för er hur träningen gick ;)

Hon kändes riktigt fin och mjuk men lite seg på framridningen men tänkte att det ger med sig och det gjorde det. Började med att trava utan stigbyglar över galoppbommar och hon sökte sig inte riktigt framåt utan tog extra steg istället.
  *Så det är något vi ska jobba på, att få henne ärlig framåt och våga ta för sig.

Sen gjorde vi samma övning fast i galopp och där gick hon väldigt kort och fint för att vara henne i båda varven. Ni får en video från just den här övningen. Är nöjd med henne där eftersom hon visar hur mycket hon orkar korta sig.
 * Men vi ska fortfarande jobba på med bommar och få henne helt säker där är min tanke.

Sen gick vi över och jobbade på S-båge, där var det väldigt korta avstånd för min racer häst så kortade henne lite konstigt och fick henne inte riktigt framför mig ärligt men över kom vi och vi fick ändå en känsla av att det gick bra och att vi börjar förstå det hära. Därefter eller om det var innen S-bågen så hoppade vi 3 studs och sedan 5 galoppsprång och grind/räcke för att sedan sätta ihop det till en bana.

Utvärderingen från min sida är att jag ska jobba på att få henne ärligt framåt och inte bara rusa. Att hon ska våga ta för sig och hitta en bra grund galopp. Är annars riktigt nöjd med henne för att vara första Linda träningen så :D

Falköping

Nu ät vi påväg till Falköping för att titta på hopptävlingen som är där. Fick ju själv inte tävla där avgrund av krångel men några från klubben är där och vi skulle ändå till Falköping idag så :-) Igår tog jag powerwalk med Beauty och sen en med Pinto. Pinto är riktigt pigg och glad nu då det känns skönt. Idag ska Beauty antingen stå eller skritta men bi går se vad min bror vill. Antagligen inget men då skrattar jag henne isf. Ne vi går höras senare Ciao <3

Mock hjälp

Sen hur mycket de var till hjälp är en annan femma <3

Ibland

Häromdagen såg det ut såhär när vi Markus skulle hämta Beauty i hagen. De hade helt på en liten stund innan jag fick upp kameran.

Händelserik dag

Dagen har varit allt annat än händelse fattig. Putsade Colas träna och görbygel då det inte kommer användas på ett tag. Sen så red jag ett pass på Beauty i ridhuset och hon gick så grymt bra. Mer om det senare. Sen på eftermiddagen märkte vi att Pinto inte var som vanligt då han låg väldigt mycket och inte ville äta. Så tog en promenad och han blev inte bättre så vi valde att ringa distriksveterinären och hon sa att det kommer ta en stund. De är de längsta 70 min jag någonsin varit med om, och jag fick se Pinto ge upp. Det är hemskt att se hur jästen ger upp och jag inte kan höra något. Stod och kollade efter veterinär bilen och tillsist kom hon och det var i sista minuten. Usch grät och sa till Pinto att han var en fegis om han gav upp. Just nu vill jag bara lägga mig ner och gråta allt bara går emot mig hela tiden, jag är helt kort bered på att ge upp. Pinto klarar sig iaf och fick smärtstillande, B-vitamin och fick stå med dropp en stund. Nu ska han upp och kikas till under natten för att,se till att han inte blir sämre. Han får stå i en egen box med mamma bredvid i en annan box och Cola fick flyttas ner till Törnsäter. Ni är helt klart värda allt gott och det bästa så tack så sjukt mycket <3 Imorgon ska jag iväg och träna för Linda i Mariestad om allt nu löser sig. Vi får höras

Beautys schema


Här kommer Beautys schema för veckan för den som är nyfiken

Måndag: Reds ut av Markus i alla gångarter för att latja och ha kul.

Tisdag: Dressyr/Markarbete i ridhuset

Onsdag: Dressyr/Markarbete i ridhuset

Torsdag: Vila

Fredag: Ridas ut och jobba på konditionen

Lördag: Hoppning

Söndag: Antingen ridas ut eller iväg till klubben och hoppa en Clearound



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus