Mina mål

Mina mål under det kommande året med Cola är helt spikade men ändå inte.

Hoppningen:

I år hade jag tänkt att kunna starta stadiga 120 cm klasser men eftersom hon står skadad så tänkte jag om och kom på det att jag inte behöver skynda upp i klasserna.
Jag ska kunna rida stadiga 110 cm klasser med bra flyt, rytm och känsla. Kunna känna efter att hon tycker det är enkelt, roligt och inte behöver stressa genom banan. 
Vill kunna rida henne på rätt sätt mot hindrena och med lite kortare tyglar än vad jag brukar, att ha henne helt mellan hjälperna och framför mig och att hitta alla knapparna på henne så jag får med mig henne i svängarna.


Dressyren:

Vi ska bygga upp rätt muskler på henne och få henne orka. Nu kastar hon sig gärna mot handen in i galoppfattningarna för att hon inte har orken att sätta sig in i galoppen. Vi ska även jobba på att få henne mjuk och följsam och att jag ska ha en mjuk och stadig kontroll på henne.
Hitta knapparna på henne så vi kan dansa fram och få det att kännas enkelt.

Om vi ska prata program och tävling så önskar jag att vi ska kunna starta L:C klasser med bra resultat och även även L:B klasser. Men vi får se...
 
Resten:

Sen ska vi även jobba på hennes rädsla för andra hästar, och för att ta det lugnt när hon kommer ut första gången på tävlingsplatsen, då hon gärna stressar upp sig och springer över mig. Förra året kom vi på ett system när vi lastade ur henne, vi tog det lugnt och sen fick pappa gå med henne en sväng och sen kunde vi långsamt sätta på henne sakerna.
Detta visar då att vi fick ta ut henne tidigare än vad vi egentligen brukar göra, men det är mest för hennes skull så varken hon/eller jag ska komma till skada.
Hon ska tycka det är kul att arbeta, och att arbeta i rätt form och avslappnad.

God Morgon

Bloggade inte igår men hade verkligen inget att skriva om. Idag tänkte jag försöka blogga lite mera, och hur det går... Ja det får vi väl se?! ;) Idag har jag sovmorgon igen, helt okey skönt. Men morgonmänniska som man är vaknar man flera gånger innan väckarklockan ringer. Nu på morgonen har jag gett hästarna vatten, gjort mig iordning och käkat frukost och tagit det allmänt lugnt bara. Ne nu ska jag göra ett eller flera tidsinställda och så får ni ha det så bra :) Kram kram //Mirjam

Sunday again..

Så var det söndag igen. Kan säga att jag inte riktigt orkar med skolan imorgon och är rätt så trött på den, men blickar framåt och ser fram emot ett roligt sportlov med bland annat min artonårsdag. Shit, jag blir liksom arton år om lite mindre än en månad! Gosh, tiden går rysligt fort! Idag har jag bara tagit det lugnt. Tog en lång sovmorgon i morse och åkte sen ut till hästarna efter jag hade käkat. Spenderade lördagskvällen med sjukt bra brudar genom att spela paintball (eller painball som min mobil råkade stava det på facebook) i Falköping och mat i Skövde :) Hade riktigt roligt! Var ju på min och Cruzidulls första Pay and Jump igår i Falköping och det gick jättebra! Valde att gå ner till 60 och 70cm då hästen var taggad och småstegrade + hoppade över ridhusunderlaget utan hinder och den sadeln jag har på henne (Velvets) ligger inte alls bra. Den glider bak och jag kommer helt i otakt med henne. Så förhoppningsvis köper vi en annan så fort vi hittar en som passar oss båda :) Vi var i alla fall felfria i båda klasserna men fick bara en rosett med oss då jag lyckades åka av under första 70-rundan. Dom hade ändrat ett räcke till en oxer så hon tittade till lite på det över hindret, vilket gjorde att hon hoppade till ännu mer med ryggen och sen svängde hon i luften = jag åkte pladask ner i gruset. Men det gick bra i alla fall. Hon hoppade felfritt andra rundan och åh, sjukt stolt över min bäbis! :) Lägger upp en bild på ett av våra möss som bor i stallet. Mamma åkte och släppte ut henne efter att jag hade döpt henne. Så här har ni Diana :)

Ridlektion

Sitter just nu och kollar på mina klasskompisar när dom har ridlektion. Jag står över då foten inte är helt okej än. Emma fyller år idag också, så slänger med en bild på artonåringen ;) Dock väldigt suddig.. (Detta inlägget blev väldigt sent då det inte ville laddas upp. Skulle kommit upp i fredags)

Resultat

Ganska bra för att vara första gången, men kunde vart bättre ;-)

Pizza bak

Bara början

Skulle vara en rubrik här

Nu väntar filmtittande med familjen såhär på lördagskvällen,
tidigare idag var vi på revý i Skara, var ganska roligt faktiskt.

Innan det så skrittade jag Cola för hand, då hon dragit av sig en sko såhär mitt i vintern. Aja vi får vänta på att hovis kan komma hit och slå på henne en ny sko, då hon behöver aktiveras.
Hon är ganska på tårna när man promenerar henne för hand.

Har inte så mkt att skriva om men hoppas ni överlever, så får ni ha en super lördag!

Kram kram! <3

Lördag

Äntligen lördag eller vad säger ni?

Idag har jag vaknat upp utan värk och med lite, lite träningsverk och jag är grymt glad över det, det låter helt sjukt men hellre träningsvärk än den värken jag har haft under veckan! :D

Idag tog jag sovmorgon eftersom Lillebrorsan lovade att ta ut hästarna, så nu har jag kollat lite film och även mockat i hagen och gett hästarna vatten.
Idag ska Cola skrittas en sväng och vi ska iväg på revy, sen vad som mer händer får vi väl se.

Ciao //Mirjam

Förlåt

Shit inte bloggat på ett tag och det ber jag verkligen om ursäkt för, det är bara det att jag har verkligen inte orkat. Kroppen har känts död och jag har inte haft något att skriva om då Beauty har gått och blivit halt och bara står, medans cola bara går 4-5 ggr i veckan. Men iaf vi skulle ju iväg och träna i onsdag men tyckte hon betedde sig konstig i tisdags så kollade henne på lina och såg då att hon var kraftig halt höger bak, ev lite halt vänster bak också. Så nu får hon stå över helgen och blir hon inte bättre är det bara att boka en tid på kliniken :( Cola skittades i tisdags och igår och det går bara bra, hon vill inte riktigt gå fram men kan bero på att hon måste kolla på allt men jag vet inte. Känner att jag inte kan se några svar på nått just nu men jag försöker bara piggna till s får jag ta det andra sen. Förhoppningsvis så ska jag blogga mera under helgen men vi får helt enkelt se. Ciao //Mirjam

Wrong of Me

Såg att det blev lite fel på rubriken i det förra inlägget. Det ska stå Falköping :) Sorry, blir lätt fel när man skriver från touchtelefoner.
/ Jozie

Buss 203 Fallöping

Sitter på bussen hem nu. Faktiskt inte så mycket folk på den som det brukar vara. Bildlektionen gick bra. Gjorde ett kollage med blommor och hästar, haha. Men det blev fint :) Mamma var ute och gav hästarna lunch och då frös inte Velvet i alla fall, så jag hoppas att det går över! Nu ska jag fortsätta att njuta av min busstur. Brukar må illa när jag kollar på exempelvis iPhonen när jag åker buss, så bäst att jag slutar. Bloggar mer ikväll! :)
/ Jozie

Kemi

Enligt Mirjam är jag dålig på att blogga så får väl lägga upp ett inlägg :) Dagen har hittills varit helt okej. Gick upp fem idag för att åka och släppa ut hästarna. Velvet har skakat nu i ett par dagar och har en lösning kvar. Funkar inte den får vi kalla ut veterinären :/ Hon brukar nämligen aldrig frysa typ. Hade nyss kemiprov som inte alls gick bra. Får tagga om till bilden istället :) Nej, nu måste jag sluta. Sorry för tråkigt inlägg!
/ Jozie

Presentation av Beauty

Jag har förut presenterad vem Beauty är och hur hon kom hit men då var det bara en kort samanfattning så tänkte ge er en längre.

Beauty är våran/min första häst och från början var det inte alls meningen att vi skulle köpa häst men mina föräldrar gick helt plötsligt med på det. Det hela började med att det var en häst till salu i stallet, som skulle vara perfekt första häst men alla tyckte hon inte skulle passa då hon var westernhäst och väldigt lat, samt att hon skulle gå i pension (tror jag det var) så stallägaren började kolla på andra hästar och hjälpa oss att hitta den perfekta.
Vi kollade faktiskt inte på så många, tror bara det var en före Beauty. Det var en fux vid namn Fuxelito jättesöt och en perfekt första häst för mig, men inte för min mamma och lillebror tyvärr.

Sen några dagar senare berätta våran stallägare att hon hittat en häst (vilket var Beauty) och vi var tvungna att åka och kolla på henne redan dagen efter då det var många som ville komma och kolla på henne. Så dan efter satte vi oss i bilen och åkte iväg till vårgårda där hon stod då.

(Annonsbilden)

Det var en vit söt sak som stod där i stallgången. Ägaren borstade henne och gjorde klart henne och berättade vad hon hade gjort innan. Sen gick vi iväg till ett ridhus där vi skulle prova henne.
Våran stallägare satt upp först och provade, Beauty var verkligen inte välutbildad men det var sånt vi skulle kunna jobba vidare på. Sen satt jag upp och jag kan erkänna att det var inte en häst jag gärna skulle vilja ha, men jag red klart henne. Vi hoppade några skutt och sedan provade min mamma att bara sitta på henne.

Min familj var helt kära och vi var tvugna att bestämma oss samma kväll om vi skulle ha henne eller inte, de andra tyckte vi skulle köpa henne och så bestämdes det. 

Bara några dagar senare rullade en transport in på stallplanen här hemma, Beauty lastades ut och fick gå in i en box i stallet. De äldre fixade papprena medans jag och min bror kollade in den hästen som vi nu kunde säga "Våran" till. Allt hände så snabbt och man gick på moln, jag har länge haft svårt för att förstå att Beauty är våran, det är en barnsdröm som verkligen gått i uppfyllelse.

(Beauty efter nån/några månader)

Beauty har under de 5 åren som vi haft henne utvecklats nått enormt. Från att ha gått med huvudet i vädret och bara trott att skänkelt betyder snabbare till att nu göra skänkelvikningar, bak-framdelsvändingar, gå i mera samlad gångarter och kunna gå i form i viss mån. är en stur utveckling framåt.
Visst vi har haft massa bakslag och jag har många gånger önskat att jag köpt en annan häst, men vi har även haft våra framsteg.
Folk har många gånger klankat ner på henne och sagt att hon aldrig kommer kunna hoppa bana på 95cm-1m till att nu gå banor på 1m samt hoppa vissa hinder på 110-115 cm, det har visat att även hästar som Beauty har en chans. Våran tränare vi tränat mest för har vart facinerad över att jag har kunnat få upp henne såpass i höjderna, visst hon är begrännsad men man kan det mesta om man vill :D


( sista lokala 2010 )

Vi ska tillbaka till den känslan vi hade då, till alla de musklerna och hon ska bli bäst i mina ögon igen,
och hon slå allas fördomar igen!

Håltimma ...

Ja jag har fått ändra dagens planer då Beauty är väldigt halt. Troligen att hon vrickat eller sträckt sig i hagen. Blir det inte bättre på några dar ska vi troligen åka in med henne. :(

Lite trist att hon också är halt.Jag känner att allt jag gör bara blir fel, men får väl bita ihop och hålla god min.

Nu sitter jag med Josse's telefon och väntar på att hon ska göra klart sitt prov.
Senare kommer ett längre inlägg om Beauty så håll ögonen öppna ;)

Kram kram

Vi prövar detta

God morgon (5:45) nu håler jag nog på att göra mig iordning för skolan, så som sminkar, borstar tänder och äter osv. Troligtvis ska jag även släppa ut hästarna då Markus har sovmorgon, men vi får väl se. Ber jag snällt släpper han nog ut också ;)

Idag får Cola vila och Beauty ska då träna i Mariestad för Linda. Träningarna för linda sker på MRK's ( Mariestads Ridklubb ) anläggning i ett av ridhusen. Idag tränar jag i 18.15 gruppen. Förut med Cola hade jag en fast plats i 19.15 gruppen men fick ju säga upp den när hon blev skadad så nu hamnade jag på en reservplats.
Är riktigt spänd på att få börja träna igen, det hade vart roligare med Cola men det funkar inte just nu med tanke på den lindriga skadan hon har.

Senare kommer det ev. upp ett längre inlägg om Beauty och kanske ett inlägg om hur träningen gick.

Ha en bra skol/arbetsdag!

Tisdag, tror jag (?)

Hallojs hur är läget med er?
Med mig är de väl helt okey, har lite ont i kroppen, och har inte så himla mkt ork så det är därför det inte blev nån bloggning igår. Det är jag ledsen för och ja jag ska försöka skärpa mig, fast nån som behöver skärpa sig är Jozie ;D <3

Igår skrittade min bästis med mig ut p Beauty och jag tog Cola. Cola behöver nämligen socialt stöd nu när hon är så pigg och det är mörk ute.

Idag fick lillebrorsan gå med Cola och vi ska senare gå med Beauty också, för imorgon så är det träning i Mariestad med lilla pluttan Beauty. Det ska faktiskt bli spännande, är rädd för att det har blivit lite för mkt jobb för henne med får se hur hon känns imorn. :)

Pinto börjar bli förjävlig, eller han var igår iaf. Men tror bara att han behöver rasta av sig all överskottsenergi eftersom de inte rör sig i hagen så mkt när det är knöligt ute. Så förhoppningsvis blir han bättre ;)

Ne nu får ni ha det så bra, Kram!

Winterland

Bara jag som tycker att det är sjukt kallt ute? Usch, tycker faktiskt att det kan bli vår nu! Snön hade inte behövt komma. Har i alla fall ridit en liten sväng på Cruzidull på gårdsplanen idag. Gick super! Hon var jätteduktig, sökte stöd på bettet och jobbade jättefint! Dock blir man inte så varm när man bara kan skritta. Eloss har fått sig en spark i ansiktet av Cruzidull och har några upprivna sår på högra sidan. Har nog inte träffat så hårt, så förhoppningsvis läker det ihop fint :) Ska avvakta några dagar nu och se hur det går. Tror att Cruzzan brunstar nu och fortsätter hon att bitcha får hon gå själv. Känns inte jätteroligt men litar inte helt på henne och särskilt inte nu heller när hon har broddar.. Nu ska jag äta och sen sova. Upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna. Sen spenderar jag några nätter på gården :) Ha det så bra!
/ Jozie

tjugoandrejanuaritvåtusentolv

Hallojs idag har jag nog hunnit lite mindre än jag tänkt mig men fått gjort lite iaf.
Morgonen gick åt till at skjutsa lillebrorsan fram och tillbaka till konfan, hälsa på våran kusin och fika hos en av mina farbröder.

Sedan blev det stallet för att mocka och göra det klart och sedan motionera Bjuttan. Det fick bli lite markarbete med ryttare på ryggen. Så ställde upp två hinder på diagonalen med ca 14,5 meter emellan för att sedan utifrån dem lägga volter och annat för att få henne mjuk i sidorna och det funkade riktigt bra. Så i slutet så blev hon jättemjuk.

Tanken när jag gick och red passet var att jag skulle få henne mera följsam och mjuk i sidorna. Samt lyssna mera framåt med hjälp av mina hjälper och mitt säte.

Utvärderingen blir att jag lyckades med det jag ville åstadkomma och att jag är riktigt nöjd med henne!



Ne nu ska pollisarna in, vi hörs!

Beauty klar

Nu är även Beauty motionerad och hon fick jobba på lina över travbommar inspänd. Det gick riktigt bra och hon var piggelin och det var skönt att se.
Långsamt långsamt börjar hon se bättre och bättre ut men det tar juh långtid att bygga upp alla muskler igen så ;)



Imorgon får vi se vad som händer, antingen tolka, rida markarbete eller fota lite i snön. 
Senare på kvällen sen så ska vi iväg på tävlingsmöte på klubben så får vi se vad vi planerar att vara med på.

Ne nu ska jag krypa ner under filten och krya på mig lite, kram kram på er!

Seg dag

Idag tog jag sovmorgon och jag kan säga att jag låg och drog mig från 7 till 11 eller nått. Jag har nog inte fattat det hära med sovmorgon tror jag inte -.-

Cola skrittades ut idag och jag kan säga att hon var som en tikande bomb. Hon gick och laddade hela tiden, så när vi skrittade bortåt så gick det långsamt för vi skulle kolla på allt. På vägen hem så skrämde fåglarna henne, det ramla ner en yttepytten liten pinne precis brevid henne och jaklad va hon ladda. Som tur va så gjorde hon inget mera än att titta till ordenligt och hoppa åt sidan. Men sen när vi nästan var hemma kommer en traktor, inte en stor men den rasslade och lät, och den redan laddade Cola var inte sen på att reagera, så tyvärr gick det lite fortare hem än vad det får :S
Hoppas inte det blev nått av det!
Ikväll ska Beauty longeras inspänd över bommar, skriver senare om det.

(Bild från Photoshot på höstlovet)

Veterinärbesök

Hade veterinären ute för att vaccinera + kolla tänderna på hästarna idag. Allt gick jättebra! Velvet fick sitt vanliga vaccin + den årliga botulismsprutan och hennes tänder var jättefina tyckte veterinären :) Cruzidull hade lite vassa kanter så det fixades och sen ska vi kolla igen om ett år och se om hennes tänder slitit jämnt eftersom hon precis bytt ut dom. Eloss behövdes inte göras något med, hans var jättefina. Både Cruzidull och Eloss fick vaccin och första botulismsprutan. De har inte fått det tidigare men både jag och mamma kände att det var lika bra att dom fick det :) Cruzidull har även fått någon slags svamp i pälsen. Hon har sett lite "tuffsig" ut ett tag nu och det har berott på svampen. Så det ska behandlas med virkon. Hästarna fick stå inne när veterinären hade åkt. Cruzidull och Velvet stod fortfarande och sov typ. Så jag passade på att röja bland mina täcken och det blev faktiskt lite mer ordning :) Imorgon ska Emelie med ut till stallet igen och då tror jag väl att vi kommer att röja och städa lite, så förhoppningsvis kan jag slänga ut en bild då ;) Ha det gott! / Jozie

Thursday

Hur är det fina bloggläsare? Själv är läget ungefär det samma som igår. Foten är fortfarande inte bra. Har fått röda blåmärken också? Wierd! Har faktiskt inget speciellt att säga. Var ute i stallet en sväng nu ikväll för att foten inte ska bli stilla hela tiden och för att jag saknade mina hjärtan :) Slänger med en bild på en hungrig Cruzidull redo för boxen. Grimman är för stor, I know it, men Eloss brukar gå in först och idag ville Cruzidull det, så jag fick ta hans på henne :) Ha det gott!
/ Jozie

Nittondejanuaritvåtusentolv

Idag har det var en ganska lugn dag, småföretagande fram till ca. 11 och sedan rast till 5 i 13 för att sedan ha 40 min svenska och sedan sluta...
Väl hemma så promenerade jag med Cola och gjorde klart stallet och är klart runt halv fem, vad ska jag göra nu lixom?

Så det blir väl till att glo film idag eller plugga lite kör teori kanske, hmm vi får se ;)

Vi hörs!

Rest in Peace Morfar <3

Har som sagt varit ledig från skolan idag då min älskade morfar begravdes. Usch, var både den sämsta och den bästa begravningen jag varit på. Den sämsta för att det var just morfar som begravdes. Han är den som stått mig närmast av dom begravningarna jag varit på, så det var rätt så tungt.. Dock var det den bästa för att det åter igen var just morfar. Begravningen var så perfekt som den bara kunde bli! Allt var exakt som morfar och jag kände att han var med och log. Nu vilar han i alla fall i frid och det som är lång tid för oss är inte lång tid för dom på andra sidan har jag hört. Jag hoppas i alla fall att han har det så bra det bara går att få! <3
Nu ska jag snart försöka sova. Min fot är inte alls bättre. Svullnaden i vristen är lika stor och nu har jag fått ett rött streck också, nästan som att blod ligger nära under huden. Hoppas att det går över snart! Nästa vecka ska både Velvet och Cruzidull iväg på Pay and Jump. Cruzidull ska till Falköping på lördagen och hoppa 70 och 80cm. Velvet ska till Skaraorten på söndagen och hoppa samma höjder. Valde dom höjderna för att det är första gången jag är iväg med Cruzidull och för att jag fortfarande inte hänger med henne så bra. Velvet ska få en liten mjukstart där vi ska lägga mycket vikt på tempot och rytmen och att allt flyter på. Målet med Cruzidull är inget särskilt. Komma runt och se hur det går, typ :) Nej, nu ska jag sova. God natt! :)
/ Jozie

Sovmorgon, jo men visst...

God morgon, idag har jag egentligen sovmorgon till nästan 11 men tro inte att jag sover. Vaknar kvart över 6 och är klarvaken. Så nu har jag precis släppt ut hästarna och gett dem mat, ska senare mocka och gå med Cola. Ska ev. också följa med mamma och handla men vi får se.
Även Beauty ska skrittas ut idag men det får Markus göra ikväll.

Igår hopptränade Markus, Beauty för hörsta gången för tränare och det gick super. Jag trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde. De fick börja med att trava på en 20meter volt som det låg två styckna bommar i var sitt ände så att säga. Den övningen gjorde de i båda varvet i trav, och båda varven i galopp. Självklart trava och galloperade de inte bara runt utan de kortade och långe hela tiden. Sadan travhoppade de i mitten av A eller C volten tog höger, la volt och sedan hoppade sedan en oxer. Sen samma sak åt andra hållet så de tog vänster, la volt och sedan hoppade en matta. Därefter la de ihop det och hoppade lite bådar och tillslut en liten bana.
Vill ni ha film?
Jag tror att Markus tyckte det var roligt för att han satt och log genom hela ridpasset ;)

Ni får ha det så bra så hörs vi kanske ikväll!

Tisdagen den sjuttonde januari tvåtusentolv

God morgon, sovit bra? Det har inte jag. Foten har bråkat med mig hela natten och jag har vaknat och sen somnat om flera gånger. Lyckades somna runt fem och har sovit till nu. Stannar hemma från skolan då jag knappt kunde gå på foten när jag var uppe en kort stund nyss och den envisas med att trilskas hela tiden! Hoppas att den är bättre imorgon på begravningen och så. Nu ska jag försöka slänga i mig lite frukost och kanske se på en film eller något. Slänger med en bild på Velvet innan vi åkte på träning i lördags. Min fina pärla :)

Rolf-Göran Bengtsson

Antar att ni precis som jag har ägnat några timmar framför tv:n ikväll? Åh, är så sjukt glad! Kunde inte bli bättre! Jo, han kunde bli årets manliga idrottare, men ja, är väl lite bra att Hellner fick något han med :) Jag satt seriöst på nålar när han var bland dom fyra bästa och inte blev det bättre när det bara var han och Markus kvar. Den magin som man kände av efter avslöjandet att Roffe stod som vinnare är helt amazing! Han är helt klart värd det! Från att knappt få någon uppmärksamhet överhuvudtaget så har han genom sina otroliga framgångar lyckats ta framför allt hoppningen, men lika så hela ridsporten, till en helt annan nivå. Att sen få ett Jerringpris för det man har åstakommit måste nog vara något obeskrivligt! Stort, stort, stort grattis till dig Roffe - detta var du verkligen värd! :D
Den outstanding Roffe! :D
Ja, var ju i skolan idag igen. Började dagen med idrott där vi hade basket på schemat. Tycker faktiskt det är rätt så kul, om man bortser från att bollarna är rätt så hårda. Innan jullovet fick jag en boll rätt i nyllet av min kompis och idag lyckades jag stuka foten ordentligt när jag sköt mot mål. Vad har jag lärt mig? Basket är nog inte riktigt min grej ;) Har jättesvårt att gå nu och haltar omkring som jag vet inte vad. På grund av detta fick hästarna vila idag. På onsdag ska min morfar begravas så då blir det förmodligen ingen ridning heller, så jag får helt enkelt hålla igång dom resten av veckan :) Veterinären ska komma på fredag och vaccinera, kolla tänderna och lite annat på alla tre på fredag, så får vi se hur det går. Nej, nu ska jag och min onda fot försöka sova, god natt! :)
/ Jozie

I believe I can fly!

Shit, alltså ni får ursäkta mig tusen gånger upphöjt till sjuhundrafurtionio för att jag inte har bloggat på x antal dagar. Har haft mycket att göra och när jag väl tänkt att blogga har jag istället glömt av det. Typiskt mig! Vad har hänt sen sist? Ja, skolan har ju börjat igen och ja, det känns väl helt okej. Hade inte tackat nej till ett par veckor med lov till, men that's life. Hästarna går kanoners! Har klippt både Velvet och Cruzidull nu och det blev nog bra, jag är helt okej nöjd i alla fall :) Var och tränade med Velvet hos Erika igår och det gick super! Hon hoppade riktigt bra och kändes väldigt pigg och fin att rida. Cruzidull fick sig ett träningspass för Helena Holm idag och hon skötte sig superbra! Hon var väldigt pigg och hoppade och hade sig, men var väldigt roligt att rida henne sådan. Däremot höll jag på att åka av ett antal gånger. Vi hoppade en serie med travbom - litet räcke - upphöjd galoppbom - oxer - upphöjd galoppbom - räcke och shit - hon hoppar mig så pass mycket ur sadeln att jag ibland tror att jag kommer att dö. Otroligt snäll är hon i alla fall och hoppar i alla lägen :) Velvet hoppade som högst 1m och Cruzidull 1-1.05m. Eloss hade lyckats få ett stort sår på halsen idag. Vet inte alls hur han har lyckats då hagen är i princip helt plan. Kanske har Cruzidull lyckats få till ett bit där eller så sa mamma att han kunde varit emot eltråden, men så stort blir inte såret av att han går emot den, så det är fortfarande ett mysterium! Skulle ta på lite sårspray men han flög i taket och skrämde upp Velvet, så jag fick lägga ner det. Cruzidull har troligtvis fått lite värmeexem typ, eller jag vet inte vad jag ska kalla det. Hon har fått lite utslag som Helena sa troligtvis kommer från att hon står med täcke på hela tiden. Jag byter ju täcken på dom morgon och kväll, men det har kommit ändå. Tog lite vegebomsalva på det. Kan varmt rekomendera den! Har ingen karenstid och är rätt naturlig tror jag. Velvet trampade sig med gräsbroddarna när vi var i Herrljunga och då fick vi låna sånt av några vi kände. Mamma tog på det och dagen efter var det rätt så djupa såret helt läkt. Mirakelsalva! x) Nej, nu ska jag sätta på en film. Ni får ursäkta åter igen att inlägget blev så långt och att jag inte lade in någon bild, men orkade inte :P
/ Jozie

15 Januari

Idag är det exakt ett år sen jag provade Cola första gången, kommer ihåg hur nervös jag var och att jag blev så förvånad över lugnet jag fick när jag fick syn på henne.
Hon reds på Hack och var inte igång, hon kunde inte galoppskänkel men det var henne jag skulle ha.
Hon skulle lysa upp min vardag och vi skulle vara ett team genom allt!

                                                                 --Annonsbilden--

Idag har jag hunnit med ganska mycket, eller iaf i stallet :P
Gick upp och släppte ut dem, sen gick jag in och åt och väntade på att det skulle bli ljust ute. Sedan hämtade jag in Cola och gjorde iordning henne för hennes skritt tur.
Hon var pigg men seg troligen för att hon skulle gå och spänna upp sig för läskiga saker som fanns överallt -.- Men det gick iaf snabbare hemåt.

Beauty gick ett dressyrpass i ridhuset, hon är väldgt stel och går ovilligt framåt. Men det blir bättre hela tiden så det är väl bara att fortsätta. Gjorde endast övningar där hon skulle böja igenom hela kroppen för att jag ska få henne mjuk och följsam än att vara den stela plankan som hon är just nu.

Pinto fick följa med och springa av sig all överskottsenergi, och jag kan säga att han lekte i säkert 15-20 min. Sedan var han helt slut ;P

Ni får ha det!

Kvällen

Hästarna står nu och mumsar på sin kvällsmat, och vi är klara i stallet.
Beauty fick en tur ut i skogen i skritt då det tydligen var väldigt halt nu på kvällningen, Cola fick vila för jag vill inte skynda på att skritta henne. Hon får bara gå högst 5 dar i veckan så lika bra att ta det försiktigt.

Lyckades knäppa några kort idag, nu när det äntligen var bra väder. Ni kan få se några men inte alla då det blev ett par.



Cola nyfiken på katten, och katten är inte förtjust i Cola men han skulle ändå vara med
hela tiden ;)

-Får bjuda på mig själv-


Kan bjuda på den hära charmiga bilden också :P

Ni får ha de!

Dan efter fredag den 13:de

Idag blir det mest en lat dag tror jag, hästarn var nöjda över att få komma ut i morses och vädret är som typiskt höst/vår väder. Det blåser och är sol ;)
Idag ska Cola kanske skirttas igen, och Beauty vet jag inte riktigt vad hon ska få göra.
Ska eventuellt fota lite nya bilder också när det är så bra väder.

Igår satt jag äntligen på Cola igen efter ca 3 veckors vilande, och det blåste storm ute men vi hade juh med oss mamma Beauty och då gick det super så länge Cola gick brevid henne. Så fort hon hamnade före eller efter var hon som en stålfjäder och jätte fjompig. Hon är helt enkelt världens snällaste häst :D

Nu får ni gå ut och ha det bäst!

Blööööö

Är inte taggad på nått nu, är mest bara lat dagarna i ändå.

Skolan är helt okey att komma tillbaka till, man får tillbaka rutinerna och får träffa lite folk men annars hade jag gärna vart hemma. Älskar och hatar att schemat är som det är, har massa hål, slutar tidigt och börjar sent men då kommer vi till det problemet att jag har lite svårt att ta mig till och från skolan vid andra tider än vanliga, men vi löser det.
Håller på med körkortet och har hållt på ett tag men det är mindre än 2 månader tills jag blir 18 så.
Usch då kommer man till den där ålderna när man blir myndig och livet går utför, man blir alltså gammal ;)
Jag har en livsplan, är ni intresserade får ni kommentera, pallar inte skriva den nu ;)

Hästisarna fick en ilodag idag, eller ja mest Beauty då eftersom det är hon som rids nu. Cola börjar bli rastlös då hon vallar Beauty runt och runt i hagen medans Pinto står och kollar på.
Pinto fick även duscha rumpen idag då han har vart lite dålig i magen av att vi succesivt vänjer di vid nytt foder och det är väl gött det.

Nu ska jag sova, vi hörs! Ciao<3

Tusen tankar och tusen fel

God kväll på er, idag har det vart ganska positiva besked om Cola, vi var nämligen på återbesök idag.
Våren veterinär sa att det var mycket bättre än hon hoppasts på och att hon såg ren ut i gången men att Cola reagerade yttepytte lite på ena böjprovet. 
Vi valde att ultraljudade vänsterbak och hittade då en skada på gaffelbandet, troligen har hon överbelastat gaffelbandsfästet när hon hade inflamationen i haserna. Nu var det som tur var bara en sk. början till skada så nu får hon iaf skrittas uppsuttet fast på plant underlag och det ska göras i tre veckor och sedan får vi börja trava lite smått.
Därefter ska vi in på återbbesök och det blir om cirkus 4-6 veckor och då ska vi göra ridprov för Eva Karin Oskarsson ihop med våran veterinär. Så då hoppas vi på att hon ska vara helt ren så vi kan sätta igång igen :D

Beauty har hoppats idag av Markus och det gick också bra, dock så är hon väldigt stel men det är väl inte så konstigt.

Det jag förresten gjorde i måndags som jag glömt berättat om var att jag var iväg och provred en häst för att ev börja rida nån gång ibland men det var inte riktigt min typ av häst så det blir inget.

Orkar inte!

Avklarat första dagen i skolan efter lovet. *Suck* Orkar verkligen inte! Tycker det är jätteroligt att träffa allt trevligt folk som går där, men åh, lektionerna kan faktiskt kvitta! Jaja, får se det som så att jag har gått mer än halva tiden nu, så det är ju faktiskt inte så länge kvar till studenten :) Har haft min sista teorilektion på trafikskolan idag så nu fattas bara risktvåan med halkbanan och de sista i teorin + körningen innan jag kan göra uppkörningen och så. Går allt som det ska så ska den bokas in vid min födelsedag där. Nackdelen är att jag fyller år på en söndag i år och det är sista dagen på sportlovet, så måste ta ledigt från skolan och den veckan direkt efter har jag stalltjänst. Men ja, det ska nog gå att fixa :) Mamma har tagit hand om mina älsklingar idag, så jag får inte träffa dom förrän imorgon :( Dom blir väl omhändertagna iaf, hoppas jag! :) Nej, nu ska jag och pappa fortsätta att svara på frågorna till Vem vet mest? Ha det så gott!
/ Jozie

Underbar morgon

Idag är jag riktigt glad, pigg när jag skulle gå upp för att släppa ut hästarna. Fick syn på termometern och den visa att det var -6 grader och snön låg helt stilla.

Hästisarna fick komma ut och äta sitt andra frukosthö och jag gick in för att äta frukost.
Tog det lugnt och gick sedan ut och hämtade in Beauty för en tur ut i naturen. En pigg men stel häst traskade iväg med mig på ryggen, några gånger fick jag tillrätta visa henne och få henne att förstå att matte bestämmer då hon får för sig att hon bestämmer ibland. Det blev en tur på cirkus 40-50 min med mycket trav och galopp samt klättring. Efter turen skrittade en trött häst men ändå relativt pigg häst hem. :D



Senare ska jag iväg på en sak, vad för nått för ni reda på senare ;)

Puss på er :-*

Forgot!

Glömde berätta hur det gick på träningen med Cruzidull i fredags. Var och tränade för Erika igen och det gick jättebra, över förväntan faktiskt! Hon var taggad och tyckte det var väldigt roligt. Jag hittade lite nya knappar och kunde följa henne bättre vilket resulterade i att jag verkligen har börjat inse vilken fantastiskt fin häst det är jag har. Åh, helt salig efter den träningen! Ser verkligen fram imot vad framtiden har att bjuda på! Har föresten gjort klart tävlingsplaneringen för både Velvet och Cruzidull för i år. Velvet är nog hyffsat bestämt att hon ska åka på dom jag har skrivit upp, Cruzidull tar jag det lite som det kommer. Känner vi oss inte redo så avstår vi, helt enkelt. Åh, nu blev jag grymt tävlingssugen! Nej, nu måste jag sova! God natt :)
/ Jozie

Debutridtur

Har haft en heldag i stallet med min fina vän Emelie (justanothervoice.blogg.se) idag. Haft riktigt roligt och massor att göra. Dock har jag nog blivit allergisk mot något i höet. Började klia i näsan och ögonen började rinna. Nu kliar det i ögonen och halsen är irriterad - så blir nog att uppsöka doktor inom det snaraste :/ Tanken idag var att vi skulle ta Velvet och Cruzidull ut på en tur, men då det var is under snön och de inte har några broddar så kändes det inte som någon idé då hovslagaren kommer imorgon och kan brodda då. Gillar verkligen inte att brodda, och nu slapp jag ju undan! Istället tog vi oss en liten ridtur på Eloss runt gårdsplan. Riktigt pigg var han med han tyckte nog det var riktigt roligt att få komma ut lite, även om det bara var utanför stallet ;)
Debutridtur på Eloss
/ Jozie

Lördag den 7 Jan

God kväll på er, här sitter jag och laddar över bilder från idag, och dör av trötthet. Hoppas ni gör någe viktigare!

Idag har jag hoppat Beauty en sväng och hon orkar mycket mera än vad jag väntat mig så det är jag riktigt glad över. Vi hoppade lite små hinder, ja man kan väl mera säga markarbete.
Tre travbommar på ena långsidan, tre studs på andra långsidan och en linje på diagonalen.

Började med travbommarna och jobbade över dem för att sedan gå över till att galoppera över studsen som låg på marken några gånger.
Sedan hoppade jag på volt över ena linje hindret några gånger, för att sedan byta till andra linje hindret och göra samma sak.
Självklart hade vi skrittpauser emellan!
Studsen lades upp allt eftersom och tillslut låg alla bommarna i skållerna på ca. 50-60 cm.
Sedan lade vi ihop allt så vi tog travbommarna först, sedan över till linjen och sist studsen.

Så kan summera dagens ridpass som mycket lyckat!




Dagens ridpass

Idag red jag Beauty ordentligt för första gången på jag vet inte hur läge och jag är grymt glad över att jag gjorde det.

Det blev att mest känna igenom henne då våran medryttare sagt att hon var fenetiskt pigg sist hon red henne. ( Vilket var igår kan jag tillägga.)
Så det blev fört i början bara få henne att söka sig nedåt i skritten och inte gå med huvudet i vädret och mot mina förväntningar så söker hon sig sakta nedåt med en gång. Kan påstå att jag blev grymt förvånad!
Så jag ökade kravena att få henne lika dan i traven och hon gck även där bättre än förväntat, så det blev mycket mjukgörande, få henne att lyssna på skänklarna, lyssna tillbaka och även frammåt samt att vi fick till några skänkelvikningar.

Vi provade lite galopp, ja även den var bättre än förväntat och jag känner hur hela jag blir glad och positiv till att rida och träna henne igen. Hela hon lyser av glädje att få jobba och vill verkligen.

Visst hon är inte perfekt, hon går inte i den perfekta formen, men för mig är hon perfekt och går precis där jag vill att hon ska vara.
Det blev faktiskt ett dressyrpass i ca 30-40 min och hon var inte ens anfådd efteråt :O :D
Så mitt mål med henne nu är faktiskt att börja rida igång henne ordentligt, att börja träna och även vara med på Gota Cupen med henne i år.
Sen om det är jag eller min bror som tar dessa mål med henne, ja det återstår att se.



Ja hon ser inte så jäkla vacker ut jag vet, men nu ska vi börja bygga upp allt igen! <3

6 Januari

Hallojs hur är det med er?
Med mig är det faktiskt bara bra och jag är så grymt glad, inte för nått specielt egentligen men
ändå berättar i ett annat inlägg :D

Idag har jag och mina söta kompisar vart funktionärer på en CM-hoppning på klubben jag tävlar för ooch jag kan påstå att det var djävulskt kallt att stå där hela förmiddan.
Efter det vare hem å värma sig, äta och sedan iväg och handla lite mat och smått och gott.

Nu har jag precis vart i stallet och väntar på att vi ska få våfflor så vi kan äta igen (A)

Ni får hare så bra, puss!

P.S ( Blev lite rörigt inlägg men ni får överleva xD )

Hoppträning

Lyckades överleva hopplektionen med Velvet idag! Trodde hon skulle vara superhet och ja, bara köra sitt race, men hon var underbart fin! Visst, ibland kom det en bakutspark och så, men för att inte ha tränat på en månad måste jag säga att det gick över förväntan! Sista rundan var hon så pass lugn att jag kunde komma till ännu mer ridning och få bestämma lite hur vi skulle ha det. Åh, sånt här gör mig riktigt lycklig! :D Var och tränade för Erika Andersson i Axvall.
Velvet hos Erika
Hade körlektion tidigare idag som gick helt okej. Fick köra en sväng på landsväg och tvärbromsa, gasa upp, berätta om alla skyltar, osv. De två första var egentligen inga problem, det var det där med skyltarna som jag inte läst på - ops! Aja, får helt enkelt ta och skärpa till mig med det där och plugga bättre!
Nu har jag nyss käkat lite varm O'boy med minimarshmallows och rostat bröd - otroligt gott! - och ska nu sätta på någon film. Imorgon drar vi med Madam Bakutspark (Cruzidull) till Erika och tränar lite med henne. Förhoppningsvis kan jag blogga lite om passet på kvällen, om jag överlevt det vill säga ;)
Ha det gott!
/ Jozie

Eloss

Finally lyckas jag lägga upp ett inlägg om Eloss, min tredje häst som vi inte haft så länge. Snart en månad har vi haft honom. Han är en svart valack på 14 år med okänd härstamning importerad från Tyskland.
Eloss på ridskolan
Eloss stod tidigare på ridskolan i Falköping. Där stod han i 12 år innan han kom till oss. Han höll inte längre för ridskolans verksamhet men duger alldeles utmärkt till uteritter någon gång ibland. Eloss är väl egentligen inte min häst utan mer hela gårdens, men kanske mest min mammas :) Hon tyckte alltid om honom när vi båda två red på ridskolan. Jag gillade hon inte riktigt, kommer ihåg att jag tyckte han var väldigt snabb och stark. Dock har jag en annan uppfattning om honom idag. Han är som en stor nallebjörn! Jättemysig och hur snäll som helst. Är kung i hagen och styr upp lite mellan damerna då Cruzidull är en riktigt jäkla bitch, rent ut sagt. Han har vilat ett tag nu men ska börja sättas igång. Väntar på lite utrustning och sånt där som är beställt, men förhoppningsvis ska jag hoppa upp lite på honom på söndag, om vädret tillåter. Kommer mer utförligt att beskriva hur det gick och om jag förstår mig på hur man lägger upp filmer kanske ni får se det med ;) Planeringen med Eloss är att han ska stå hos oss till han inte orkar mer, alltså är han pensionerad och ska bara ha det allmänt härligt! :)
/ Jozie

EMIIIIL!

Ja, antar att ingen har missat nyheterna och varningarna som bland annat SMHI har gått ut med om stormen Emil? Blir sjukt trött på allt detta blåsande hela tiden! Det var ju inte alls länge sen den där andra stomren var. Suck! Vid sådana här tillfällen önskar jag att jag bodde i typ Italien eller någon annanstans. Någonstans där det inte finns Sverigeväder!
Har tagit det lugnt idag. Sovmorgon, middag hos mormor och pyssel i stallet. Skulle ridit en sväng på Velvet men jag höll på att blåsa bort i hagen när jag gav dom lunch och Velvet brukar blir superhet när det blåser, så vi skippade det. Gjorde extra rent hos dom i boxarna istället, skrubbade hinkar, vägde höpåsar och sånt där. Smörjde in Eloss nya sadelgjord också. Har varit väldigt dålig med att smörja in nytt läder ifrån början, men nu kom jag faktiskt ihåg det. Skulle putsat resten av mina lädergrejer också, men hade bara en svamp och kände inte för att ta någon av dom jag har till hästarna. Får bli en annan dag nu innan skolan börjar. Usch, vill ha en massa mer lov!
Mina gummistövlar :)
Var och köpte B-vitamin till hästarna och bytte även mina gummistövlar idag. Köpte ett par Tretorn för knappt ett år sen, men de sprack i gummit och läckte in både vatten och lera varje gång jag använde dom, så de reklamerades. Fick reda på att man nu för tiden tydligen ska smörja in sina gummistövlar med fett, i alla fall Tretorns, så det har jag gjort idag. Kan tipsa er om att kolla över era gummistövlar. Var noggrann och tvätta av dom efter varje gång du har använt dom då leran torkar ut gummit och smörj in dom någon gång ibland. Det förhindrar att gummit torkar ut och spricker :)
Hade tänkt göra ett inlägg om Eloss nu direkt efteråt, so hold on, det kommer alldeles strax! :)
/ Jozie

Hallojs

Stormvarning idag? Yes det är det men eftersom vi bor såpass bra i lä så får hästarna gå ut ändå.

Cola har mått varierande men bra ändå.

Pinto mår super, växer, testar och lever livet ;)

Beauty mår bara bra och har börjat sättas igång igen.
Hon har gått varierande pass så som långa skrittpromenader i skogen upp för backar, hon har blivit tömkörd i skogen och longerpass i ridhuset i alla gångarter.
Efter longerpasset var hon inte ens anfådd, men efter den långa skrittpromenaden var hon svettig.
Vi ska klippa henne nån dag men dock inte just nu då jag inte har nån som kan hjälpa mig.
Hennes träns har äntligen kommit i rätt storlek så nu är hon nöjd, ( tror jag )
Så nu har jag putsat och oljat in det ett x antal många gånger, vilket jag annars brukar glömma.


Seee yaa laaaaater

Bloggtävling

Är med och tävlar om ett ursnyggt BR schabrak hos Linn Olsson - http://www.linnolsson.se - "Vinn ett BR schabrak!" :) / Jozie

Don't copy me!

Såg att Mirjam hade härmat mig med rubrik. Sjukt dåligt stil! Nä, bryr mig faktiskt inte :) Kanske har ni börjat märka att jag är lite av en skojprisse? Med andra ord: jag brukar nästan alltid skoja och vänder på saker ibland så att jag måste förklara vad det var jag menade istället för att säga direkt vad saken gällde, men ja, that's me! :)
Hoppas att ni hade en superbra nyårsnatt och att året än så länge har börjat bra. Själv spenderade jag natten hos en kompis och sov där. Sov till 11:40 (!) och det är nog rekord när jag sovit hos någon annan.
Hästarna har fått tagit det lugnt idag. Vädret har varit dötrist och man är ju inte direkt jättepigg, så just nu står de inne och äter sitt kvällsfoder. Går ner lite senare sen och fodrar natt :) Väntar nu på att mamma ska ringa så att vi kan åka och köpa pizza - som typ alla andra gör idag :) Bor nämligen på gården inatt så tänkte festa till det lite. Haha, nej, men jag orkar faktiskt inte laga mat, lat som jag är! Usch, nu blev inlägget jättelångt för er att läsa! Sorry. Slänger med en bild så kanske det blir lite roligare? Aja, ha det så bra! :)
/ Jozie
PS. Måste faktiskt säga att Sveriges insatts mot Ryssland var helt amazing inatt! Tittade inte på det och är egentligen intresserad av sånt, men detta blev riktigt intressant och ja, stor eloge ska dom ha! :)

2012

Ja hade ni en bra nyårsafton? Själv inledde jag året med trolig magsjuka, då idag spenderar jag dagen med att ligga nerbäddad i soffan och glo på film. Som tur är tar Sofie hand om hästarna, och pappa sköter resten Ni får ha en super dag <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus